Sumbas'ta "köyler Sporla Yakınlaşıyor" Projesi

OSMANİYE - Sumbas'ta, "Köyler sporla yakınlaşıyor" projesi kapsamında yaptırılan çok amaçlı spor sahası törenle açıldı.

Kaymakam Selçuk Yosunkaya, Akçataş Ortaokulu bahçesinde düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, Kalkınma Bakanlığı, Sosyal Destek Programı kapsamında Kaymakamlık ve Akçataş Ortaokulu tarafından ortaklaşa yaptırılan çok amaçlı spor sahasının ilçenin kalkınması ve sosyal etkinlikler için çok önemli olduğunu söyledi.

Gençleri kötü alışkanlıklardan korumak ve geleceğin başarılı sporcularının yetiştirilmesine yönelik hazırladıkları projede emeği geçenleri kutladığı ifade eden Yosunkaya, ileride Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edecek genç sporcuların yetişmesinin kendilerini mutlu edeceğini kaydetti.

Okul Müdürü Harun Bülbül ise "Köyler sporla yakınlaşıyor" projesi kapsamında okul bahçesine yaptırılan sahada, öğrencilere yönelik basketbol ve voleybol kurslarının açılacağını ve sportif etkinliklerin düzenleneceğini ifade etti.

Konuşmalarından ardından kurdele kesilmesi ve sahanın gezilmesiyle sona eren programa, Kadirli Kaymakamı Necip Çakmak, Orman ve Su İşleri VII. Bölge Müdürü Ethem Boz, Orman ve Su İşleri Osmaniye Şube Müdürü Nuri Yılmaz, İl kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur, Osmaniye Halk Sağlığı Müdürü Alper Latif Boz, bazı il ve ilçe daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA