Müftülük’den Din Görevlilerine Piknik

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, Müftülük tarafından düzenlenen pikniğe din görevlileri aileleri ile birlikte katıldı.

Müftülük’den Din Görevlilerine Piknik
Çaycuma Müftülüğü din görevlileri ve aileleriyle piknik düzenledi.

Çaycuma Kent Ormanında düzenlenen pikniğe çok sayıda din görevlilerinin yanı sıra, Kuran kursu öğrencileri ve Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen de katıldı.

Dağıtılan yemeğin ardından dua ve Kuran-ı Kerim okundu. Kuran kursu öğrencileri Çaycuma Müftüsü Ömer Keskin’e çiçek sundular. Müftü Ömer Keskin bir konuşma yaparak şöyle dedi:
“İnsana hizmet eden her meslek kutsaldır. Bizim dışımızdaki bütün meslekler insanın dünyasına hitap eder. Dünyasını güzelleştirmek, mutlu olmasını sağlamak, dünyasını ve hayatını kolaylaştırmak için çalışır. Bu manada her meslek kutsaldır. Ancak bize gelince gönül doktorları ve mabet Bekirlerine gelince bizler insanımızın hem dünyasını hem de ahretini düşünürüz ve mutlu olması için çalışırız. Bizim böyle güzelliğimiz var. Rabbimize Hamdolsun! Tabi bunun zorlukları var. Din görevlisi ve din gönüllüsü zordur. Tatil ve yaz mevsimi kurumlar ve kuruluşlar izin kullanırken aileleri ve çocukları tatili beklediler ve tatile giderken bizler asıl göreve başlıyoruz. İnşallah Ramazan Şerif geliyor ve yoğun program yaşayacağız. İnşallah Kura’n ayında, Kuran’ın doğduğu ay’a, Rahmet ayına ve Oruç ayına yetişeceğiz. Hep birlikte olmak üzere heyecanlıyız. Diğer taraftan yaz kursları başladı.

Gelen çocuklarımıza, yarınlarımıza ve fidanlarımıza sahip çıkmaya çalışıyoruz.” Pikniğe katılan Belediye Başkanı Mithat Gülşen duygularını şöyle dile getirdi:
“Tabi ki bizde Çaycuma İlçemizin bir Belediye Başkanı olarak bir hizmet kervanı çerçevesinde sizlerden bir farkımız yok. Tabi halk önce Belediye Başkanı ile ve talep ettiği hizmetlerle birbiri karşısında muhatap olur. Sizlerde bulunduğunuz yerleşim merkezlerinizdeki köylerinizde ve mahallerinizde, her an her dakika bir Belediye Başkanı kadar bir din görevlisi ve hocalarımız olarak halkımızla iç içeyiz. Çok kutsal ve şerefli bir görevdesiniz. Bundan dolayı sizleri tebrik ve teşekkür ediyorum. Gerçekten Ramazan Şerif ayımızın bir hafta kalması noktasında, müftülüğümüzün vermiş olduğu birlik ve beraberlik içerisinde dayanışma yemeğine katkılarından dolayı müftü olmak üzere emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Sevgi ve selamlarımı sunuyorum.”
Kaynak: İHA