Kırıkkale'de Su Sayaçlarında Akıllı Kart Aboneleri Artıyor

KIRIKKALE - Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğünün koordinatörlüğünde yürütülen çalışmalar doğrultusunda "Kontör Yükle, Suyunu Kullan" sistemine yoğun bir talep olduğunu bildirdi.

Korkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, bir çok avantajı bünyesinde bulunduran ön ödemeli sayaçlarda akıllı kart sayesinde abonelerin önceden ödeyecekleri miktar kadar su kullanabileceklerini belirtti.

Özellikle ev sahipleri ile kiracılar arasında su parası sıkıntısını ortadan kaldıran ön ödemeli sayacın birden fazla kolaylığı bulunduğunu ifade eden Korkmaz, şunları kaydetti:

"Belediye hizmet binası önünde 3 ton ücretsiz su yükleme matik mevcut olup, toplamda 8 bin 500 akıllı kart su sayacı bulunuyor. Belediye tarafından Kredi kartlı su matik sistemini de en yakın zamanda hizmete sunulacak. Yaygınlaştırmayı planladığımız elektronik kartlı su sayacı uygulaması, hem prosedürleri ortadan kaldırıyor hem de su tasarrufu sağlıyor. Elektronik kartlı su sayacı sistemi, TSE standartlarına göre üretilmiş, elektronik akıllı kart ve diğer bilişim teknolojilerinin yardımı ile sayacı yönetip denetleyen, aynı zamanda abonelerine kontörlü su kullanma imkanı sağlayan bir sistemdir. Elektronik kartlı su sayacı uygulaması, sayaç okuma ve faturalandırma, su kesme-açma, sayaç sökme-takma gibi tüm işlemleri ortadan kaldırdığı gibi abonelere istedikleri süre ve miktarda su kullanma imkanı da sunarak su tasarrufu konusunda ciddi katkı sağlamaktadır."

Kaynak: AA