"20. Uluslararası Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu" Sona Erdi

KOCAELİ - Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen "20. Uluslararası Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu" sona erdi.

Sempozyumda Şili, Bulgaristan, İtalya ve Türkiye'den katılan heykeltraşlar, eserlerini 17 gün boyunca şekillendirdi.

KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Başar, sempozyumun kapanışında yaptığı konuşmada, Gölcük'te sürdürülen heykeltraş sempozyumunun önemli bir çalışma olduğunu belirterek, yerli ve yabancı heykeltraşların, etkinliğe farklı değerler kazandırdığını söyledi.

Sempozyumun, Türkiye'de örneği olmadığını, kesintisiz 20 yıldır devam ettiğini dile getiren Başar, "Sanatçılar, bu sempozyuma katılarak, bulundukları ligin bir üst turuna çıkıyorlar. Dolayısıyla 20 yıldır uluslararsı özelliğinden ödün vermeden devam eden bu sempozyum, yerli ve yabancı sanatçılar için bir dönüm noktası niteliğindedir" diye konuştu.

Heykeltraş Evren Erol da sempozyumun kendisine farklı şeyleri hatırlattığını ifade ederek, insanların farklılıklarıyla yaşam içerisinde birlikte olabileceğini sempozyumla gördüklerini kaydetti.

Sanatın bütünleştirici gücünün önemine değinen Erol, "Sanat, sevgi ve emekle üretiliyor. Bizler bu sevgiyi bu sempozyumda bir kez daha görmüş olduk. Heykel sanatının toplumla buluşmasında çok önemli bir misyonu var" dedi.

İtalyan heykeltraş İsabella Corni ise sempozyumda yer almanın, çalışma hayatında önemli bir yeri olacağına vurgu yaparak, farklı ülke ve kültürlerden gelen sanatçılarlarla iletişim içerisinde sanatını yapmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından, sempozyuma katılan yerli ve yabancı heykeltraşlara plaket verildi.

Kaynak: AA