Mhp Genel Başkan Yardımcısı Yalçın'ın Açıklaması

GAZİANTEP - MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yerel seçimlerde CHP ve MHP'nin ittifak yapabileceği iddiasına ilişkin, "Ne MHP tarafından bir başka partiye böyle bir teklif gitmişti, ne de bize böyle bir teklif gelmiştir. Böyle bir ittifak çalışmasının da mümkünü yoktur" dedi.

Yalçın, partisince bir restoranda düzenlenen iftar programında, yerel seçimlere hazırlandıklarını, Ramazan Bayramı'ndan sonra 396 noktada adaylarını tespit edeceklerini söyledi.

Bir gazetede, yerel seçimlerde CHP ile ittifak yapacaklarına dair haberler çıktığını belirten Yalçın şöyle konuştu:

"Gerek MHP gerekse CHP yetkilileri böyle bir ittifakın olmadığını söylemesine rağmen ulusal televizyonlarda bu ittifakın neyi getirip neyi götüreceği tartışılmaya başlanıldı. Olmayan bir mesele yüzünden bazı arkadaşlarımız ortaya çıkıp bir senaryo oluşturuldu. Ne MHP tarafından bir başka partiye böyle bir teklif gitmiştir ne de bize böyle bir teklif gelmiştir. Böyle bir ittifak çalışmasının da mümkünü yoktur. Bu tip senaryolarla MHP'nin devre dışı bırakılması düşünülmektedir. Bizim partimizin gündeminde olmadığı gibi CHP'nin gündeminde de böyle bir husus yoktur."

-Anayasa çalışmaları

MHP'nin anayasa çalışmalarına ilişkin baştan itibaren verdiği sözde durduğunu dile getiren Yalçın, masadan kalkmaksızın 174 maddede olabildiğince uzlaşma sağlamak suretiyle konunun TBMM'ye getirilmesini beklediklerini söyledi.

Üzerinde uzlaşılan madde 48 maddenin bugün itibarıyla 57'ye çıktığını vurgulayan Yalçın, "Halkın çözüm beklediği her hususun bu komisyon tarafından görüşülmek suretiyle ve olabildiğince yüksek sayıda maddenin Türk kamuoyuna sunulmasını arzuluyoruz. Bu konuda ısrarla bekliyoruz. Ortak aklı veya anayasaların yapım sürecinde oluşan uzlaşma zihniyetinin yakalanmasını beklemekteyiz. Bu konudaki politikamız budur" dedi.

MHP'nin baştan itibaren "Çözüm süreci"yle ilgili görüş ve düşüncelerinin açık olduğunu ifade eden Yalçın, 2009 yılından itibaren başlatılan sürece, sebeplerini ortaya koyarak karşı çıktıklarını anlattı.

MHP Gaziantep İl Başkanı Mustafa Erzin ise eylül ayı sonunda Kamil Ocak Stadyumu'nda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de katılacağı programda ildeki tüm belediye başkan başkan adaylarının açıklanacağını kaydetti.

Kaynak: AA