Pazaryeri İlçesi İki Okula Birden Kavuşuyor

BİLECİK - Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, İmam Hatip Ortaokulu ve Sağlık Meslek Lisesi açılacak.

Pazaryeri ilçesinde inceleme yapan İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın'ı makamında ziyaret ederek, ilçede açılması planlanan İmam Hatip Ortaokulu ve Sağlık Meslek Lisesi hakında fikir alışverişinde bulundu.

Ziyarette, belediyenin çalışmaları ve projeler hakkında bilgi veren Yalçın, açılması planlanan İmam Hatip Ortaokulu ve Sağlık Meslek Lisesi konusunda özverili çalışmalarından dolayı Şişman'a teşekkür etti.

Yalçın, şunları söyledi:

"Halkımızdan gelen yoğun talep üzerine, İmam Hatip Ortaokulunun açılmasına karar verdik. Velilerden, İmam Hatip Ortaokulu açılmasıyla ilgili aldığımız 42 adet dilekçeyi kaymakamlık makamına vererek, Sayın Valimiz Halil İbrahim Akpınar'ın da onaylamasıyla, Pazaryeri İlkokulu'nun bir bölümünde açılması sağlandı. Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz ile açılan İmam Hatip Ortaokulu binasında yaptığımız incelemelerde, binamızın engelli rampasının olmadığı, taban döşemelerinin günümüz şartlarına uymadığı, duvarlardaki alçıların tahrip olduğu ve boyanmasının gerektiği gibi konularda bakım ve onarıma ihtiyacı olduğunu tespit ettik. Çözüm olarak, engelli rampasının belediyemiz tarafından yapılmasına, taban döşemelerinin özel bir seramik fabrikasından 650 metrekare granit hibe alınarak, belediyemiz tarafından döşemesinin yapılmasını kararlaştırdık. Kullanılacak inşaat malzemeleri de Bursa İmam Hatipliler Derneği tarafından hibe olarak verilecek. Sayın Milli Eğitim Müdürümüz de kapıların, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce karşılanması talimatını vermesiyle, tüm sorunları çözüme kavuşturmuş olduk. Böylece, çocuklarımıza daha temiz, düzenli bir okul kazandırmış olacağız."

Öte yandan, Sağlık Meslek Lisesi binasında da incelemelerde bulunulduğunu aktaran Yalçın, binada Çok Programlı Lise ile Sağlık Meslek Lisesi'nin bir arada bulunmasının fiziki şartlara uygun olduğunun tespit edildiğini, Pazaryerili halkının hizmete girecek iki okula da sahip çıkacaklarından emin olduklarını ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kaynak: AA