İpekyolu Kalkınma Ajansı Çalıştay Toplantısı Yapıldı

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) 2013 yılı 1. Kalkınma Kurulu çalıştay toplantısı yapıldı.

İpekyolu Kalkınma Ajansı Çalıştay Toplantısı Yapıldı
Grand Otel’de gerçekleşen toplantıda ‘2014- 2023 yılı bölge planı taslağı’ ile alakalı konular İKA Planlama Programlama Koordinasyon Birim Başkanı Sezen Genç tarafından sinevizyon sunumu eşliğinde katılımcılara anlatıldı. Toplantıya Gaziantep, Kilis, Adıyaman İpekyolu Kalkınma Ajansı temsilcileri katıldı.

Toplantıda Adıyaman Belediyesi Başkan Yardımcısı Yusuf Bilgin, Adıyaman ve Gaziantep arasında birlikte hareket edilebilinecek konuların olup olmadığını sorarak, “Bu bölgenin en büyük turizm kaynaklarından bir tanesi Kommagene medeniyeti. Kommagene medeniyetinin 4 büyük şehrinden bir tanesi Zeugma’dır. Bu da Gaziantep bölgesi sınırları içerisinde kalıyor. Biz Zeugma’yı gerçekten Türkiye ve Dünyada güzel bir şekilde tanıtmışız. Bölgenin bir ili olarak iftihar ediyoruz. Ancak Kommagene medeniyetinin bir parçasını, bu kadar güzel tanıtmışken, bu kadar güzel bir potansiyele kavuşturmuşken bu medeniyetin merkezi olan Adıyaman’a ne tür yararlar sağlanabilir ve Adıyaman ve Gaziantep arasında ne tür projeler oluşturulabilir. Bu konulara da değinilirse seviniriz” dedi.

Toplantıda çalıştay hakkında bilgi veren İKA Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan, “Kalkınma ajansları olarak 2014-2023 bölge planlarını hazırlamaktayız. Yerel dinamiklerin hareketli geçmesi, bölgemizin potansiyelinin daha iyi analiz edilmesi, bu bölge planları ile bölgemizi en iyi şekilde anlatmaya çalışmaktayız. Bunu yaparken katılımcıyı esas alıyoruz. Kalkınma Kurulu Üyelerinin görüş ve önerileri çerçevesinde bu projeyi şekillendirmeye çalışıyoruz. Çalıştaya katılan İpek Yolu Kalkınma Ajansı temsilcileri bölgenin gelecekte nerede olması gerektiğini ortaya koymaya çalışıyorlar. Plan olmadan doğru adımları atamasınız. Mevcut durumu iyi analiz etmeden sağlıklı temelleri oturtamazsınız. Bu çalıştay bize bölgelerin gelişmelerini verecek. Yani performans göstergelerimiz olacak” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA