Deniz Feneri Derneği Muhtaç İle Bağışçıyı İftarda Buluşturdu

ANTALYA - Deniz Feneri Derneğinin "İftarda Buluşuyoruz" projesi kapsamında Antalya'daki bağışçılar ile yardım alan aileler iftarda bir araya geldi.

Merkez Kepez ilçesindeki bir restoranda düzenlenen iftar, Kuran okunması ile başladı.

İftarda, derneğin Antalya'daki bağışçıları ile dernek tarafından yardım yapılan ailelerin yanı sıra derneğin İletişim Koordinatörü Recep Koçak ile bazı davetliler de yer aldı.

Programda bir konuşma yapan Koçak, Deniz Feneri Derneğinin son yıllarda en çok bu ramazan ayında yardım dağıtımı yaptığını söyledi.

Koçak, "Deniz Feneri Derneği olarak 2013'ün sonuna kadar 100 bin aileye gıda yardımı ulaştırma hedefini koyduk. Bu yaklaşık 500 bin kişi demektir" dedi.

Suriye'de 3 yıldan beri devam eden dramın sona ermediğini söyleyen Koçak, "Bizlere de onlara ensar olma vazifesi düştü. Deniz Feneri 16,5 milyon liralık ayni ve nakdi yardımı muhacir Suriyeliler'e ve Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Bu yıl Ramazan ayı içerisinde 10 bin Suriyeli aileye yardım ulaştırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

-Antalya'ya sabit giyim mağazası-

Dernek olarak her yıl 1 kez Antalya'da açtıkları gezici giyim mağazası ile 2 bin kişiyi giydirdiklerini hatırlatan Koçak, Ramazan Bayramı'ndan kısa bir süre sonra Antalya'da 365 gün açık kalacak sabit bir giyim mağazası açacaklarını söyledi.

Koçak, bu mağazada ihtiyaç sahiplerinin randevuyla gelerek giyim malzemesi alacağını kaydetti.

Deniz Feneri Derneği Antalya Temsilcisi Ahmet Sargın ise iftar programının 7'ncisini düzenlediklerini ve yetim çocukları, ihtiyaç sahibi aileleri ve bağışçıları aynı sofrada buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Kaynak: AA