Tehlikeli Yolculukları Projeyle Önlüyorlar

AMASYA - FATİH MEHMET KÜRKÇÜ - Amasya Jandarma Komutanlığı, bir süredir uyguladığı ''Bilinçli Toplum Güvenli Trafik" Projesi ile gerçekleştirdiği çeşitli faaliyetlerle, ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarını ciddi oranda azaltmayı başardı.

Kentte 7 trafik timi ve 12 asayiş ekibinin yaptığı bilinçlendirme çalışmalarıyla 25 bin 336 kişiye ulaşan güvenlik güçleri, ölümlü trafik kazalarının 3 kat, yaralanmalı kazaların yüzde 7, yaralı sayısının da yüzde 20 azalmasını sağladı.

Jandarma trafik timlerince düzenlenen eğitim, konferans ve seminerler kapsamında, vatandaşlara emniyet kemerinden aşırı hıza, yol güvenliğinden genel trafik kurallarına kadar birçok konuda bilgi verildi.

Trafik kazalarının önlenmesi ile kazada ölüm ve yaralanmaların asgari seviyeye indirilmesini amaçlayan proje, karayollarını kullananların güvenli seyahatlerini sağlamayı hedefliyor.

-Tehlikeli yolculuğa jandarma engeli

Güvenlik güçleri, özellikle yaz aylarında araçların kasasında tehlikeli yolculuk yapan mevsimlik işçiler ile standartların dışında aşırı yolcu ve yük taşınması konusunda sürücü ve yolcuların yanı sıra tarla ve bağlarda çalışan vatandaşları da uyarıyor.

Her yıl birçok mevsimlik işçinin araç kasasında güvenli olmayan sevkiyatlar sırasında meydana gelen kazalarda hayatını kaybetmesi ya da yaralanması nedeniyle uyarılarını sıklaştıran jandarma ekipleri, bu tür kazaların önüne geçmek istiyor.

Yetkililer, proje kapsamında görev alan jandarma trafik ve asayiş timlerinin vatandaşları trafik kurallarına yönelik bilinçlendirirken bir yandan da vatandaşların sorunlarını dinleyerek onlara çözüm aradıklarını belirtti.

Vatandaşların bilinçlendirilmesine yönelik proje kapsamında yürütülen çalışmalarda ise trafik kurallarının anlatıldığı 4 bin broşür, üzerinde trafik kurallarının hatırlatıldığı bin adet anahtarlık, 2 bin adet araç kokusu ile 5 bin adet balon dağıtıldığı öğrenildi.

Proje, 20 bin liralık materyal bütçesiyle sürdürülüyor.

Kaynak: AA