Mucur İlçesine 300 Öğrenci Kapasiteli Yurt Yapılıyor

KIRŞEHİR - AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, Mucur ilçesine 300 öğrenci kapasiteli üniversite yurdu inşaatının başladığını bildirdi.

Çalışkan, yaptığı yazılı açıklamada, 2012 yatırım programına alınan ve çeşitli nedenlerle geciken 300 öğrenci kapasiteli yüksek öğrenim yurdunun yapımının başladığını ifade etti.

Mucur'da bulunan Ahi Evran Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nda açılan yeni bölümlerle öğrenci sayısının sürekli arttığını belirten Çalışkan, şunları kaydetti:

"Bu okulda okuyan öğrencilerimizin Mucur'da kalmaları ve Mucur ekonomisine katkı sağlamaları bizim için önemli idi. Bunun için yaptığımız girişimler ile 300 öğrencinin kalabileceği yurt projesini 2012 yatırım programına almıştık. Ancak arsa temini, proje çizimi, jeolojik etüt gibi çeşitli teknik nedenlerle bu projemizin başlaması biraz gecikmişti. Yakın takibimiz sonucunda bu projemizin inşaatı geçtiğimiz günlerde başladı.

"

AK Parti Kırşehir Milletvekili Muzaffer Aslan da yurt binasının en kısa sürede tamamlanacağına inandığını vurgulayarak, "İnşallah en kısa zamanda yurt inşaatımızı tamamlayarak öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. Bu sayede Mucur ekonomisinin daha da canlanacağını ümit ediyoruz. Bu yatırımın Mucurumuza hayırlı olmasını diliyor, herkesi saygı ve sevgi ile selamlıyoruz" dedi.

Kaynak: AA