Kto Karatay Üniversitesi’ne 598 Öğrenci Yerleşti

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi'ne, Yüksekokula Giriş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonucunda 598 öğrencinin tercih ederek yerleştiği bildirildi.

Kto Karatay Üniversitesi’ne 598 Öğrenci Yerleşti
KTO-Karatay Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan, tercih ve yerleştirmelerle ilgili açıklama yaptı. Kendileri için mutlu bir gün olduğunu belirten Prof. Dr. Ünüsan, “Üniversite sonuçları açıklandı. Gerçekten mükemmel bir tercih yakaladık. 598 öğrenci, üniversitemizi tercih ettiler. Bizi seçtikleri için onları öncelikle kutluyor ve teşekkür ediyorum” dedi.

“ÇOK KISA BİR ZAMANDA 2 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞTIK”
KTO-Karatay Üniversitesi atılımlarına devam etmekte olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ünüsan, “Bu sene 3. yılımızı bitirdik. Yeni öğrencilerimizle birlikte 4. yıla doğru yöneldik. Mutlulukla söylüyorum, çok kısa bir zamanda iki bin öğrenci seviyesine ulaştığımızı sevinçle söyleyebilirim. Tabi ülkemiz için Konya için mükemmel bir eğitim fırsatıdır. Arkadaşları dört gözle ve büyük bir sevinçle bekliyoruz. Ayrıca biliyorsunuz 2-6 Eylül tarihleri arasında kayıtlar yapılacak. Onunla ilgili hazırlıklarımız da başladı.

Öğrencilerimiz rahat bir şekilde gidip kayıtlarını yaptıracaklar” ifadelerini kullandı.

“2 BÖLÜM EK KONTERJYAN İÇİN BİZİ TERCİH EDEBİLİRLER”
Yatay ve dikey geçişler için de hazırlıklarını yaptıklarını vurgulayan Prof. Dr. Ünüsan, “Öğrencilerimizi tabi bu kanalla da bekliyoruz. Ayrıca 2 bölüm ile ek kontenjan olarak bizi tercih edebilirler. Bu bölümler grafik tasarım, malzeme bilimi, nano teknoloji bölümleri. Gerçekten bu bölümler geleceği olan bölümlerdir. Şimdiden tüm gençlerimizi özellikle KTO- Karatay Üniversitesini tercih eden gençlerimizi kutlarım. Üniversitemiz gelişim aşamalarını sürdürmektedir. Kampüsümüzde yeni bir binamız daha hizmete giriyor” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin en güzel kampüslerinden birine sahip olduklarını kaydeden Prof. Dr. Ünüsan, “O yönden inanılmaz güzel bir binaya ve binalara sahibiz. Gençlerimizi geldiklerinde görecekler. Gerçekten tüm imkanları burada bulacaklar. Tabi sevindirici olan ise şudur, yüzde 80 oranında kapasitemizi doldurmuş durumdayız. Türk Üniversite Sistemi içinde bu durum gerçekten çok büyük bir başarıdır” diye konuştu.

Kaynak: İHA