CHP’li Tanal, 'Sarıgül' Sorusunu Cevapsız Bıraktı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığı yönünde basında çıkan haberlerle ilgili soruları cevapsız bırakarak, “Biz Tokat’tayız.Tokat’la ilgili sorular gelirse sevinirim. İstanbul’u İstanbul’da konuşalım” dedi.

CHP’li Tanal, 'Sarıgül' Sorusunu Cevapsız Bıraktı
Tokat’ta temaslarda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP İl Başkanlığı'nda CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün ve İl Başkanı Duran Kum’la birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Tanal, açıklamalarında yerel gündeme değinerek Tokat’taki otopark sıkıntısı ve Gaziosmanpaşa Bulvarının refüjle bölünmesini eleştirdi.

Bir gazetecinin ‘Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı için adaylığının kesinleştiğine dair gazetelerde haberler yer aldı. Bunla ilgili görüşleriniz nelerdir?” şeklindeki sorusuna CHP’li Tanal, “Biz Tokat’tayız, evimizin içi Tokat. Tokat’taki ilk önce bu temizliği yapmak lazım. İlk önce Tokat’la ilgili sorular gelirse çok sevinirim. İstanbul’u İstanbul’da konuşalım. Ama bugün burada Tokat’taki TEKEL Fabrikası, Konektaş’ın, SENA Tekstil’in, OSB’de dokuma bölümlerinin kapanması sonucu insanların işsiz kalmasını, oto park sorununu konuşalım. Burada siyasal iktidarın kamu kurum ve kuruluşları üzerinde baskı yapması. Yani burada yerel de olan olaylara bakalım. Şunu sormak lazım gelmez mi? Burada sivil otobüs bileti 1,75 TL öğrenci bileti 1 TL. İzmir’de 1, 85 tam öğrenci 1 TL. Ankara’da 2, 99 TL, indirimli 1, 35 TL. İstanbul’da 1,95 TL, öğrenci 1 TL. Büyükşehirlerde bir biletle gidebileceği kilometre ne kadar uzak, Tokat’ta ne kadar yakın mesafe?” diye cevap verdi.
Kaynak: İHA