Aylin Kotil Atatürk Orman Çiftliği’nde

Seçim barajının düşürülmesi için yürüyerek İstanbul’dan Ankara’ya giden Aylin Kotil, ilk olarak Atatürk Orman Çiftliği’ni ziyaret etti.

Aylin Kotil Atatürk Orman Çiftliği’nde
8 Temmuz Pazartesi günü İstanbul Haydarpaşa Garı’ndan seçim barajının kaldırılması için yürüyüşüne başlayan Aylin Kotil, 430 kilometrenin sonunda Ankara’da Atatürk Orman Çiftliği’ne ulaştı. Ankara’da ilk olarak Atatürk Orman Çiftliği’ni ziyaret eden Kotil, Atatürk Orman Çiftliği’nde ağaç katliamı yapıldığını önü sürdü. Atatürk Orman Çiftliği’nde bir grup tarafından karşılanan Kotil, Atatürk Evi önünde yaptığı açıklamada, “Yolda gelirken gördüm küçük bir alana bir tabela asmışlar ‘doğayı bekçi değil, sevgi korur’ yazıyor üzerinde. Bu benim çok komiğime gitti. Atatürk Orman Çiftliği’nde duyduğum kadarıyla 15 bin ağaç katledilmiş. Orada küçücük bir alanda insanları bilinçlendirmeye çalışıyorlar, insanlar böyle bilinçlenmez. Önce bizi idare edenlerin bilinçlenmesi lazım” diye konuştu.

Ağaçları katledenlerin gözlerini para bürüdüğünü söyleyen Kotil, “Atatürk Orman Çiftliği bize bir miras, İstanbul’da kültürel miras adı altında yeşillikler katlediliyor. Burada orman olan bir miras alanımız betonlaşma için katlediliyor. Öyle çelişkiler yaşıyoruz ki, mirası korumaya hevesli gibi görünüyorlar, garip bir sistem içindeler. Evde nasıl rahat uyuyorlar bunu anlayamıyorum, kendi çocuklarına torunlarına beton bir alan bırakıyorlar. İnsan bu noktaya nasıl geliyor bilmiyorum, para için başka hiçbir nedeni yok bunun. Bu kadar mı para gözünüzü bürüdü, bu kadar mı gözünüzün önüne perde indi, nasıl bir ahlak anlayışıdır, nasıl bir vicdandır anlayamıyorum. Bir insanın kendi çocuklarına bırakabileceği en iyi miras bir soyadır. Bunu yapanlar yarın nasıl anılacaklar, torunları boynu bükük gezecek. Bu kadar mı anlık menfaatler için yaşıyorlar?” şeklinde konuştu.

Aylin Kotil’i karşılayan küçük grup kısa bir süre slogan atarken, Kotil, Cumartesi günü yürüyüşünü Kuğulu Park’ta tamamlayacağını, daha sonra da TBMM’ye seçim barajının kaldırılması için dilekçe vereceğini söyledi.

Kaynak: İHA