Nevşehir'de Şehit Yakınlarından Ak Partiye Ziyaret

NEVŞEHİR - Nevşehir'de şehit aileleri ve gaziler, AK Parti İl Teşkilatını ziyaret etti.

İl Başkanı Kazım Sunar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, hükümet ve parti olarak 2002'den bu yana her zaman olduğu gibi şehit yakınlarının ve gazilerin yanında olmaya devam edeceklerini, milletin onlara çok şey borçlu olduğunu asla unutmayacağını söyledi.

Bundan sonraki süreçte de şehit yakınları ve gazilerin var olan sıkıntılarının giderilmesi için çalışmalar yapmaya devam edeceklerini kaydeden Sunar, şöyle devam etti:

"Sizler bu ülke için canlarınızı verdiniz, evlatlarınızı verdiniz, babalarınızı verdiniz, eşlerinizi verdiniz, bu ülke size çok şeyler borçlu. Bu ülke borçlu olduğu gibi bizler de sizlere çok şey borçluyuz. Hükümetimizin, partimizin yaptığı şeyler tabi ki bunların karşılığı değildir ama hiçbir zaman sizleri unutmadığımızın göstergesidir. Bundan sonraki süreçte de var olan sıkıntıların giderilmesi noktasında yine sizlerle beraber olmaya devam edeceğiz, iyileştirmeler yapmaya devam edeceğiz. Sizler bizlere sahip çıktınız, bizler de bundan sonraki süreçte sizlere sahip çıkmaya devam edeceğiz."

-"Anayasa değişikliğini yaparken bizi vatan hainliği ile suçladılar"

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ahmet Feralan ise bu düzenlemelerin 12 Eylül 2010 referandumu ile başladığını dile getirerek, son günlerde şehit yakınları ve gazileri daha da memnun edebilecek çalışmalara parti olarak imza attıklarını söyledi.

12 Eylül referandumu ile Türkiye'de 3 kesime pozitif ayrımcılık yapıldığını, bunun yansımalarının da yapılan uygulamalarda görüldüğünü ifade eden Feralan, "Türkiye'de pozitif ayrımcılığa tabi tutulması gereken 3 kesim vardı. Bunlar şehit ailelerimiz ve gazilerimiz, engellilerimiz, kadınlarımız. İşte 12 Eylül 2010 referandumunda bu millet oylarıyla bu pozitif ayrımcılığı anayasal güvence altına aldı" dedi

Mecliste yaptıkları anayasa değişikliği çalışmalarında muhalefet tarafından haksız ve acımasız bir şekilde eleştirildiklerini savunan Feralan, şunları kaydetti:

"O gün o tarihte anayasa değişikliğini yaparken bizi vatan hainliği ile suçladılar, ihanetle suçladılar ve o anayasa değişikliğini destekleyen şehit ailelerimizi de vatan hainliği ile suçladılar. Çok ilginçti o gün CHP, MHP, BDP beraber hareket ettiler. Kimi boykot etti, kimi milletvekilini sandığa göndermedi. Orada bize tam bir psikolojik harekat uyguladılar ama biz mecliste Başbakanımızın liderliğinde milletvekilleri olarak üzerimize düşeni yaptık, milletimizde sandıkta üzerine düşeni yaptı. Aslında şehit ailelerimizin, gazilerimizin lehlerine yapılabilecek düzenlemelerin temeli orada atıldı. Eğer o anayasa değişikliği yapılmasaydı bunların hiç biri olmazdı. Bununla alakalı olarak gerçekten teşekkür edilmesi gereken ikinci insan şehitlerimiz ve ailelerinden sonra Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Burada şehit ailelerimize ve gazilerimize, engellilerimize, kadınlarımıza en büyük hassasiyeti gösteren odur. Bakanımız Fatma Şahin'in tüm taleplerine anında olur veren Başbakanımızdır."

Milletvekili Murat Göktürk de "Bu vatan için canlarını veren insalarsınız. Bunun karşılığını bir şekilde veriyor gibi görünmek bile şahsen beni rahatsız ediyor. Bunların kesinlikle karşılığı değil olamaz. Bu vatanın birliği, dirliği ve devamı için siz kutsal olan en kutsalınızı canınızı, evladınızı, uzvunuzu vermişiniz, daha bundan ötesi yok" dedi.

Göktürk, şöyle devam etti:

"Şimdi bir çözüm süreci yaşıyoruz. Bunu ne için yaşıyoruz. Kanı bitirmek için yaşıyoruz, Daha fazla ailemiz ağlamasın, çocuklarımız ağlamasın, kadınlarımız kocasız, evlatlarımız babasız kalmasın diye yapıyoruz. Bunu yaparken referandumda muhalefet tarafından yapılan refleksin aynısını yapılıyor. Bizler vatan hainliği ile suçlanıyoruz, alçaklıkla suçlanıyoruz. Bu ifadeleri kullanırken utanıyorum ama maalesef bunları kullanıyorlar kürsülerden. Biz bu vatanın bölünmez bütünlüğünü onlardan daha mı az düşünüyoruz? Bu hususta gönlünüzün rahat olmasını istiyorum. Onların dedikleri gibi Türkiye'yi bölecek ya da şehitlerimizin kanını yerde bırakacak, şehitlerimizin yakınlarının başını yere eğecek, gazilerimizi üzecek onları zorda bırakacak bir şeyi biz yapmayacağız."

Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi de 478 sayılı torba yasa kapsamında kendileri için yapılan düzenlemelerden memnun olduklarını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Geçtiğimiz yıl Afyon'da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit düşen Emre Yıldırım'ın babası Nuri Yıldırım ise yapılan düzenlemeleri olumlu bulduklarını dile getirdi.

Kaynak: AA