İstanbul 2020 Komitesi Başkanı Arat, Londra'da Açıklaması

LONDRA - İstanbul 2020 Komitesi Başkanı Hasan Arat, 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığıyla ilgili çok heyecanlı bir döneme girildiğini belirterek, "Son saniyeye kadar maksimum konstrasyon göstereceğiz. İnşallah herkesin gurur duyacağı bir netice alırız" dedi.

Arat, İstanbul 2020 Spor Direktörü Alp Berker ile İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunlarına adaylığıyla ilgili İngiltere'nin başkenti Londra'da basın toplantısı düzenledi.

Arat ve Berker basın toplantısında adaylık süreci ve teknik konularda ilgili sunum yaparak, bilgi verdiler.

Toplantı sonrası AA muhabirinin sorularını yanıtlayan İstanbul 2020 Komitesi Başkanı Arat, 2012 Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapan Londra'nın çok başarılı bir yönetim sergilediğini ve çok başarılı olduğunu ifade etti.

Arat, "Ev sahipliği yapacak şehrin açıklanmasına 6 hafta kala tekrar basınla buluşup, özellikle denetleme kurulu raporunun sonuçlarının teknik brifingini verdik" dedi.

İngiliz hükümetinin ve Türk kökeniyle de bilinen Londra Belediye Başkanı Boris Johnson'ın İstanbul'un adaylığına verdiği desteğe dikkati çeken Arat, "İstanbul, 2020'yi hak ettiği zaman Londra'nın tecrübesinden faydalanmak isteriz" ifadelerini kullandı.

-"Biz artık final maçında oynuyoruz"

2020 yılında Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapacak şehrin açıklanmasına çok az kaldığını ve çok heyecanlı bir döneme girildiğini belirten Hasan Arat, şöyle konuştu:

"Son saniyeye kadar maksimum konsantrasyon göstereceğiz. Çünkü bu bir spor karşılaşması gibi. Günlerce hazırlık yapıyorsunuz ama final maçının son saniyesine kadar oynamak zorundasınız. Biz artık final maçına çıkıyoruz. Türkiye, 2020 Olimpiyatlarını aldığı takdirde, gençlerimizin, çocuklarımızın spora daha fazla yöneleceğini, turizmi, ulaşımı ve birçok konuyu olumlu etkileyeceğini düşünüyorum. İnşallah herkesin gurur duyacağı bir netice alırız. Bu neticenin Türkiye'yi çok çok önemli yerlere götüreceğine inanıyorum."

"Gezi Parkı odaklı olayların İstanbul'un adaylığını nasıl etkilediğinin yabancı basın mensupları tarafından kendisine sıkça sorulduğunun" hatırlatılması üzerine Hasan Arat, konuyu Lozan'daki sunumda Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın çok iyi anlattığını söyledi.

Türkiye'nin önemli değişimleri yaşayan bir ülke olduğunu kaydeden Arat, "Türkiye, Avrupa'nın en genç nüfusuna sahip, iyi eğitimli gençlerin bulunduğu bir ülke. Türkiye'nin bunları atlatacağına, karşılıklı anlayışların daha gelişeceğine inanıyorum. O yüzden bunu pozitif bir dinamizm olarak görmemizin de yararlı olacağını düşünüyorum" dedi.

Kaynak: AA