Ekonomi Bakanı Çağlayan, Mut’ta İftar Yemeğine Katıldı

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İçel'in Mut ilçesi Cumhuriyet meydanında düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Ekonomi Bakanı Çağlayan, Mut’ta İftar Yemeğine Katıldı
İftar yemeğine Bakan Çağlayan'ın yanı sıra Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, AK Parti İl Başkanı Mekin Merter Salt ve yaklaşık 5 bin kişilik vatandaş topluluğu katıldı.

IMF’YE BORÇ KALMADI
Bakan Çağlayan, iftar yemeği öncesinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de birlik ve beraberlik sürecinin başladığını, IMF'ye borcun kalmadığını, faizlerin 4.63’e düştüğünü ifade ederek, "90 milyar liralık hava alanı ihalesi yapıldı. Üçüncü köprünün temeli atıldı ve 22 milyar dolarlık nükleer enerji santrali anlaşması yapıldı. Ama bu gelişmelerden rahatsız olanlar var. Türkiye’nin birlik ve beraberliğinden, gelişmeye devam eden ekonomisinden korkanlar var. 11 yıl önce Türkiye’yi karanlık günlere götürmek isteyenlere vatandaş gerekli tepki ve cevabı veriyor" dedi.

TÜRKİYE EKONOMİDE TARİHİNİN EN GÜZEL DÖNEMİNİ YAŞIYOR
Vatandaşların daha refah bir ortamda yaşamalarını sağlamak için gece gündüz çalışmaya devam ettiklerini, yaklaşan yerel seçimlerinin de önemli olduğunu ifade eden Çağlayan, "Türkiye, ekonomide tarihinin en güzel dönemlerini yaşıyor. Ülkemizde Türk’ün, Kürt’ün, Arap’ın ve Laz’ın birbirlerine üstünlüğü yok. Bu ülkenin birlik ve beraberliğinden yana olan herkes bu ülkenin asli unsurudur" dedi.

FAİZLERİ DÜŞÜRDÜK
Faizlere de değinen Çağlayan, "Faizleri o kadar düşürdük ki 100 liralık verginin sadece 12 lirası faize gidiyor. 88 lirası halkımızın ve devletimizin cebinde kalıyor. Kalan bu 88 lirayla da eğitim, sağlık, iletişim ve ulaşımda yatırımlar yapıyoruz. Hükümetimizin iktidara geldiği günden bugüne kadar faizlerde yapmış olduğumuz indirimlerle 642 milyar lira milletimizin cebinde kaldı. Eğer Türkiye AK Parti öncesi dönemlerdeki faizlerle karşı karşıya kalacak olsaydı devletimizin cebinden 642 milyar lira fazla para çıkacaktı. Onlara inat Türkiye’yi büyütmeye ve zenginleştirmeye devam edeceğiz" dedi.

HİZMETLER ARALIKSIZ SÜRÜYOR
Hizmetlerin aralıksız sürdüğüne de değinen Çağlayan, "Doğu Akdeniz ve İçel-Antalya bağlantısı için Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nde de çalışmalarımız hızla devam ediyor. Erdemli’den başlayıp Antalya’ya kadar 227 kilometre yol inşaatı devam ediyor. Bunun158 kilometresini bitirdik. Geriye kalan 31 kilometresindeki çalışmalar devam ediyor. Bazı yerlerde güzergahlar değişti. Eğer güzergahları değiştirmemiş olsaydık yol 2014’ün sonuna kadar bitecekti. Bu nedenle 7 tüneli, 22 tünele çıkardık. İnşallah 227 kilometrelik yolun tamamı birkaç yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılacak" dedi.

8 AYDIR ŞEHİT HABERİ GELMİYOR
"Siyasetçinin kefeni her zaman cebindedir" diyen Çağlayan, "Bu ülke için canımızı vermemiz gerekiyorsa veririz helali hoş olsun. 8 aydır Türkiye'de şehit haberi gelmiyor, analar babalar ağlamıyor. Ama bu birilerinin işine gelmeyecektir. Türkiye bu çözüm sürecini mutlaka başaracaktır. AK Parti ve hükümetimiz, çıkmış olduğu bu kardeşlik yolundan geri adım atmayacak ve bu süreci nihayetlendirecektir. Artık Türkiye’nin kardeşliğe, birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Mut Belediyesi'ni AK Parti'ye alalı 4 yıl oldu. 4 yılda Başkan Murat Orhan 64 milyar lira harcama yaparak hizmetler verdi diyen Bakan Çağlayan, Mut Belediye Binası, Mut Dere Islahı, Meydan Spor Kompleksi, Karacaoğlan Çınaraltı Parkı Restorasyonu, Şahin Tepesi Kent Parkı, 37 yeni park çalışması, Hayvan Pazarı, Orta Refüj Yapım ve Aydınlatma, Toptancı Hali, Pazar Yerleri ve Mezbaha çalışmaları, 47 yeni hizmet aracı alındı, 1500 hanenin su ve kanalizasyon sorununu çözdük, ilçemize Sağlık Meslek Lisesi, 400 Yataklı Öğrenci Yurdu, Karşıyaka Kapalı Spor Salonu, İnşaatı devam eden 75 Yataklı Yeni Devlet Hastanesi, 5 yeni 112 Acil Yardım ve Sağlık İstasyonları, 96 Konut TOKİ, 65 Aileye Afet Evleri, 73 Aileye Hibe Ev Projesi, Üst Geçitler, Kudep Projeleri, sosyal yardımlar ve İş-kur projeleri yapılmıştır yenilerini yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA