Bingöl'de 2b Kapsamında 866 Parsel Satışa Hazır

BİNGÖL - Bingöl Defterdarı İhsan Mintaş, kentteki 2B kapsamındaki arazilerin güncelleme çalışmalarının tamamlandığını belirterek, 866 parselin satışa hazır olduğunu söyledi.

Mintaş, Hükümet Konağı'ndaki defterdarlık binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, 2B arazileri ile ilgili güncelleme çalışmalarının tamamlandığını belirterek, "Askı ilan süresinden itibaren, hak sahipleri güncelleme listelerinin tescil edildiği veya kadastro tutanaklarının kesinleştiği tarihten itibaren 8 ay içinde idareye başvurarak, doğrudan satın alma talebinde bulunmaları gerekmektedir" dedi.

Kadastro güncelleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından kimlerin hak sahibi olduğunu gösterir listenin muhtarlıklarda askıya çıkarıldığını belirten Mintaş, şunları söyledi:

"Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi'nde ilan kesinleşme tarihi 4 Şubat 2013 olarak belirlenmiş ve 4 Ekim 2013 tarihine kadar hak sahiplerinin başvuru bedeli ödemeden başvurularını mutlaka yapmaları gerekir. Karşıyaka Mahallesi için ise yine başvuru süresi 19 Ekim 2013'te, Saray Mahallesi için son başvuru süresi 5 Kasım 2013'te ve son olarak Recep Tayip Erdoğan Mahallesinde oturan hak sahipleri de son başvuru süresi 13 Aralık 2013'te sona erecektir. 2B kapsamındaki arazilerin güncelleme çalışmaları tamamlandı. 866 parsel satışa hazır."

Bingöl İl Kadastro Müdürlüğü tarafından merkez Saray, Karşıyaka, Şehit Mustafa Gündoğ du ve Recep Tayip Erdoğan mahallelerinde yapılan güncelleme çalışmaları sonucu 866 parselin satışa hazır hale getirildiğini aktaran Mintaş, davalı olduğu için 120 parsel ile ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Kent merkezinde arsa sorunu nedeniyle 5 bin hak sahibinin ev tapusunu alamadığını hatırlatan Mintaş, şunları kaydetti:

"Başvuru yapacak olan hak sahipleri satın alma talebini içeren dilekçe, nüfus cüzdanı fotokopisi, başvuru bedelli yatırılmışsa buna dair belge veya makbuz, varsa ecri misil bedeli ödendiğine ilişkin belge örneği, kanuni mirasçılardan veraset ilamının onaylı örneği, akdi haleflerden, hak sahibi veya mirasçılarının kanunun yürülüğe girdiği tarihten sonra noterde düzenlenmiş muvafakati, tüzel kişiler için ayrıca taşınmaz tasarrufuna izinli olduğunu ve temsilcisini gösterir yetki belgesi ile imza sirküleri ile birlikte belirtilen son başvuru tarihine kadar Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekmektedir."

Kaynak: AA