Dika Siirt'te 14 Projeye Destek Verecek

SİİRT - Dicle Kalkınma Ajansı'nın 2013 yılı mali destek programı kapsamında Siirt'te 1 yedek olmak üzere 14 projeye destek sağlayacak.

Ajansın Siirt Yatırım Destek Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, ajans uzmanlarınca yapılan ön inceleme ve bağımsız değerlendiriciler ile değerlendirme komitesi tarafından destek almaya hak kazanan projelerin onaylandığı belirtildi.

Değerlendirmeler sonucu, Siirt'te gerçekleştirilecek projelerden, Rekabetçi Sektörlerin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında 8, Turizm, Kent ve Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı'nda 3 projenin destek almaya hak kazandığı ifade edilen açıklamada,şunlar kaydedildi:

"1 proje de yedek listede yer almıştır. Tarımsal Üretimde Su Kaynaklarının Etkili Kullanımı Mali Destek Programı kapsamında ise Siirt'ten 2 proje başvurusu destek almaya hak kazanmıştır

Siirt'ten destek almaya hak kazanan projeler arasında özel sektöre ait, güneş enerjisinden elektrik üretimi, yapı malzemeleri, kilitli parke taşı ve gofret üretim tesisleri de bulunduğu belirtilerek, bunların yanı sıra Şirvan ilçesinde iki park yapımı, sulama şebekesi ile kentteki tarihi Siirt evlerinin korunması ve restorasyon projeleri de destek almaya hak kazandı."

Kaynak: AA