Ato Başkanı Gençer’den Belediye Başkan Adaylığı İçin İlk Adım

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, üç dönemden bu yana Ticaret Odası Başkanlığını yürüten Rahmi Gençer, 2014 Yerel Seçimlerde Ayvalık Belediye Başkanlığına aday adayı olmak için ilk adımı attı.

Ato Başkanı Gençer’den Belediye Başkan Adaylığı İçin İlk Adım
CHP Ayvalık İlçe Başkanlık binasına, kendisine destek veren kalabalık bir arkadaş grubuyla gelen Gençer, CHP’ye resmen üyelik başvurusunda bulundu. ATO Başkanı Rahmi Gençer’in CHP’ye üyelik başvurusuna ait evrakları teslim alıp, Gençer’e CHP rozeti takan İlçe Başkanı Cihan Şişman, Lozan Barış Antlaşmasının 90. yıldönümünün önemini de vurguladığı konuşmasında, 2014 yerel seçimlerinde Ayvalık’ta CHP’nin favori olduğunu bir kez daha yineledi. Ayvalık CHP İlçe Başkanlığı bünyesinde 1967 üyenin bulunduğuna işaret eden Cihan Şişman, partisinde birbirinden önemli isimlerin aday adayı olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Ayvalık’ta aday adayları arasında tercihlerini gerçekleştirecekleri ön seçimle belirleyeceklerini kaydeden Şişman, her aday arasında eşit mesafede kalacaklarının mesajlarını verdi. Törende konuşan CHP’nin yeni üye adayı Rahmi Gençer ise; kendisine destek veren ilçe halkının içerisindeki ciddi bir kesimin teşvikiyle çıktığı adaylık yolunda kendisine kucak açan CHP İlçe yöneticilerine teşekkür etti. Konuşmasında CHP’ye üye olmak için kaydını yaptırdığı günün; Lozan’ın 90. yıldönümü ve 24 Temmuz basında sansürün kaldırılışının 105. yıldönümüne rastlamasının tesadüf olduğunu belirten Gençer, “CHP Atatürk’ün kurmuş olduğu ve Türk siyasal tarihinin en değerli partisidir. Bu yüzden CHP’yi tercih ettim. 3 dönemden bu yana ATO’nun başkanlığını yürütüyorum. Benim için eşitlik, adalet ve Ayvalık’a hizmet amacını güttüm her zaman. Bu süreçte benimle beraber yönetim kurulu arkadaşlarımda çok çalıştılar. Onların beni buraya getirmesi benim için bir güç oldu. Beni çıktığım bu yolda yalnız bırakmadılar” dedi.

Gençer, CHP’ye katılması hakkında da; “Çünkü chp Laik Türkiye Cumhuriyetinin kurucusudur. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ve O’nun arkadaşlarının partisidir. CHP bugün Türkiye’nin en fazla ihtiyaç duyduğu partidir. CHP, demokrasiyi gerçek anlamda Türkiye’ye getirecek olan partidir. Onun için Cumhuriyet Halk Partisindeyim. Ayvalık için CHP’deyim. Ama daha da önemlisi Türkiye için CHP’deyim” ifadelerini kullandı.

“SOSYAL HAYATTAKİ BİRİKİMLERİMİ CHP VE AYVALIK İÇİN KULLANMAK İSTİYORUM”
Yıllarca sosyal faaliyetler içerisinde yer aldığının altını çizen Gençer, “Bu süreçte çok geniş birikimlerim oldu. Bu birikimlerimi de CHP’de kullanmak istiyorum” diyerek kendisini partiye kabul ettiği için CHP yönetimine teşekkür etti. Rahmi Gençer, Ayvalık Belediye Başkanlığına CHP’den aday adayı olmak adına ilk adımı attığı törende siyasi arenada son derece iddialı olduğunu da sözlerine ekledi. Gençer’in önümüzdeki günlerde CHP’nin Ayvalık Belediye Başkan aday adaylığını açıklaması bekleniyor.

Öte yandan, CHP’nin çiçeği burnunda yeni üyesi Rahmi Gençer’in üye olması sırasında; ilçenin siyasi arenasında önemli yeri bulunan; Kaya Timoçin’in yanı sıra ATO yönetici ve üyelerinin de hazır bulunması, Gençer’in gövde gösterisi olarak nitelendirildi.
Kaynak: İHA