Antalya'daki Köylünün Su Mücadelesi

ANTALYA - Antalya İl Özel İdare Genel Sekreteri Faruk Karaçay, Korkuteli ilçesine bağlı Söğütçük köyündeki su sorununun içme suyunun kontrolsüz ve bağ ile bahçe sulamasından kaynaklandığını bildirdi.

İl Özel İdaresi ekipleri, Anadolu Ajansı'nın "Antalya'da köylülerin su mücadelesi" başlıklı haberi ile gündeme getirdiği Korkuteli ilçesine bağlı Söğütçük köyünde yaşanan su sorunu ile ilgili köyde incelemeler yaptı.

Karaçay, yaptığı açıklamada, Söğütçük köyüne su temin edilecek sondajın Kargın köyünde bulunduğunu belirtti.

Köyde yeterli içmesuyu bulunduğuna ancak sondaj kuyusunun mesafesi fazla olması nedeniyle muhtarlığın aylık enerji maliyetini düşürmek için daha yakın bir mesafeden yeni bir kaynak istediğini anlatan Karaçay, "Köyün içme suyu kontrolsüz kullanılmakta, bağ ve bahçe sulanmakta. Bu nedenle özellikle temmuz, ağustos aylarında köydeki bir kısım evlerde su sıkıntısı yaşanmaktadır. Bugüne kadar mevcut sondajdan ayrı 3 sondaj çalışması yapıldı ancak su bulunamadı" diye konuştu.

Bu yıl içinde yeni bir sondaj yeri için jeolojik etüdlerin tamamlandığını ifade eden Karaçay, çalışmalar tamamlandığında Söğütçük köyündeki sondaj çalışmalarına başlanacağını kaydetti.

AA tarafından 22 Temmuz'da yayına verilen "Antalya'da köylülerin su mücadelesi" başlıklı haberinde köy halkının su ihtiyaçlarını 3 kilometre uzaklıktaki farklı bir yerleşim yerinden temin etmeye çalıştıkları ve bidonlarla, tankerlerle evlerine su taşıdıkları ifade edilmişti.

Kaynak: AA