Libya'daki Türk Girişimcilere Beyanname Müjdesi

ANKARA - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Libya'da faaliyet gösteren Türk firmalarının beyanname verme süresinin bir kez daha uzatıldığını ve beyannamelerin yıl sonuna kadar verilebileceğini bildirerek, "Bu uzatma, firmalarımızın Libya'da üstlendiği işleri daha kolay yerine getirmelerini sağlayacak, firmalarımızı rahatlatacaktır" dedi.

Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada, Libya'da faaliyette bulunan Türk firmalarının Libya makamlarına vermeleri gereken beyannamelerin süresinin, girişimler sonunda 2013 yılı sonuna kadar uzatıldığını bildirdi.

Söz konusu ertelemenin, müteahhitlik firmalarının bir kısmının projelerine yeniden başlayabilmek adına Libya işveren idareleri ile "Yeniden İşe Başlama Sözleşmeleri"nin başladığı dönemde gerçekleştirilmiş olması açısından büyük önem taşıdığına dikkati çeken Çağlayan, Libya'ya geri dönme ve projelerine devam etmek isteyen firmaların ek vergi ve maliyetlerle karşılaşmamaları için yoğun girişimlerde bulunmaya devam ettiklerini belirtti.

Bakan Çağlayan, şunları kaydetti:

"Bu girişimlerimiz sonunda Libya makamlarınca firmalarımızın beyanname verme süresinde daha önce uzatmaya gidilmişti ve beyanname verme süresi 31 Temmuz 2013 tarihine kadar uzatılmıştı. Girişimlerimizin sonunda, beyanname vermesi süresinde yeni bir uzatma sağlandı ve beyanname verme süresi 31 Aralık 2013 tarihine kadar uzatıldı. Bu uzatma kararı, firmalarımızın Libya'da üstlendiği işleri daha kolay yerine getirmelerini sağlayacak, firmalarımızı rahatlatacaktır."

Kaynak: AA