İlk 500 Listesine Denizli'den 11 Firma

DENİZLİ - İstanbul Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen 500 büyük firma sıralamasında Denizli'den 11 firma yer aldı.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, yaptığı açıklamada önceki yıllarda 12 olan firma sayısının bu yıl 11'e düşmesine rağmen listede yer alanların daha üst sıralara tırmanışlarının göze çarptığını belirtti.

Kentin geçen seneye göre listede bir eksik şirketle temsil edildiğini kaydeden Keçeci, "Benzer yapı ve büyüklükteki diğer illerin sıralamaya dahil olan firma sayılarını artırdıkları görülüyor. 2009'da yayınlanan teşvik yasasında üçüncü bölgede yer alan bu illerin, ikinci bölgedeki Denizli'ye kıyasla istihdam ve ihracatta olduğu gibi İSO 500 sıralamasında da öne çıktığına şahit oluyoruz" dedi.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer de özellikle son 5 yıllık veriler incelendiğinde tekstil ve konfeksiyon sanayisinde üretim yapan firmaların azaldığının, buna karşın metal, bakır işleme, kablo, çimento, kağıt ve gıda sanayisinde üretim yapanların arttığını belirtti.

Kaynak: AA