Sahil Şeridinin Yeni Umudu: Atlı Jandarma

Asayiş olaylarını önlemek amacıyla görev yapan Atlı Jandarma ekipleri, Aydın, Kuşadası, Güzelçamlı Milli Park bölgesinde yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.

Sahil Şeridinin Yeni Umudu: Atlı Jandarma
Jandarma At Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığı'na bağlı bir Jandarma Astsubay ve bir Uzman Jandarma özel eğitimli atlarıyla, milli park bölgesinde plajlar ,turistik ve ormanlık alanlarda görev yapıyor.

Atlı Jandarma timi, hem kapkaç, hırsızlık gibi asayiş olaylarına kısa sürede müdahale edebiliyor,hem de piknik yapan vatandaşları ormanda ateş yakmamaları konusunda uyararak, çevre ve ormanla ilgili suç oluşturacak konularda bilgi veriyor .Yasadışı göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti olaylarının önlenmesinde de etkin görev alan Atlı Jandarma Timi, ayrıca bölgede yasak avlanma olaylarına da müdahale ediyor.

YABANCI DİL BİLİYORLAR

Kuşadası İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı, Milli Park içerisinde bulunan Kavaklı Jandarma Karakol komutanlığı bünyesinde oluşturulan at merkezine getirilen özel eğitimli Avrupa cinsli üç at, Eyül ayına kadar Güzelçamlı, ve Milli Park bölgesinde hizmet verecek.

İki kişilik atlı jandarma timi, Türkiye'nin sayılı doğal güzelliğe sahip önemli tristik merkezlerinden olan Dilek Yarımadası Büyükmenderes Deltası Milli Parkı’nda ve Güzelçamlı ilçesindeki ormanlık alanlarda, plajların olduğu kumsallarda ,sabah saatlerinden akşama kadar devriye görevi yapıyor. Turizm sezonunun sonuna kadar turistin olduğu her yerde görev yapacak atlı jandarmalar, emniyet ve asayiş hizmetlerin yanı sıra yabancı dil bilmelerinden dolayı turistlere yol tarif ediyor ve onlara yardımcı oluyor.
Kaynak: İHA