Saadet Partisi Genel Sekreteri Çetinkaya'nın Açıklaması

BARTIN - Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, "350 seneden beri siyonizm, dünya kuruluşlarıyla, 'dolar' denen parasıyla ve işbirlikçiler, teşkilatlarıyla maddi gücü ele geçirdi ve dünyayı bugünkü gözyaşı, ateş, kan ve savaşın içine soktu" dedi.

Çetinkaya, partisinin il başkanlığınca parti binasında düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, insanlığın saadet kaynağı Kur'an-ı Kerim'in ramazanda indirildiğini anımsatarak, bütün insanlığın mutluluk ve refahının bu ayda düşünülmesi ve konuşulması gerektiğini söyledi.

Nüfusun çoğunluğunun dengesiz nimet dağılımı nedeniyle açlık ve sefaletle boğuştuğunu, birçok ülkede aşırı kilodan hastalanan insanlar olmasına karşın birçok insanın açlıktan öldüğünü savunan Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Bugün Batı'nın harcadığı köpek mamasının yüzde 30'u Afrika'ya gitse orada açlık kalmayacak. Maalesef, dünya adil yönetilmiyor. Her tarafta harp, kan ve gözyaşı var. Özellikle İslam dünyası büyük bir felaketin içinde. Esasen, dünyada herkese yetecek nimet ve kaynak var. Peki, bu halde niçin dünya zulüm içinde? Çünkü dünyadaki maddi güç yanlış güçlerin, yanlış zihniyetlerin elindedir. Kuvveti, çokluğu, imtiyazı hak sayıyorlar. Oysa bunlarla hak sahibi olunmaz. Onların hakimiyeti altında kalan bir dünya, bu zulümleri yaşamaya mahkumdur.

İnsanlık, İslam'ın doğuşuyla saadet dünyasına kavuştu. 1683 yılında 2. Viyana kuşatmasına kadar ecdadımız maddi gücü elinde bulundurdu. Yeryüzünde hakkı hakim kıldı ve bütün dünya saadet dünyasını yaşadı. Bunun arkasından 2. Viyana kuşatması gayesine ulaşamayınca maddi güç ne yazık ki ırkçı emperyalizmin, siyonizmin eline geçti. 350 seneden beri Siyonizm, dünya kuruluşlarıyla, 'dolar' denen parasıyla ve işbirlikçiler, teşkilatlarıyla maddi gücü ele geçirdi ve dünyayı bugünkü gözyaşı, ateş, kan ve savaşın içine soktu."

Çetinkaya, kurtuluşun dünyayı siyonizmin hakimiyetinden kurtararak saadet dünyasını kurmak olduğunu savunarak, yaşanabilir ve yeniden büyük Türkiye ve yeni dünyayı kurmanın milli görüşçülerin görevi olduğunu söyledi.

Kaynak: AA