Kıbrıs Gazileri Törende Yalnızdı

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 39’uncu yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Edirne’de tören düzenlendi.

Kıbrıs Gazileri Törende Yalnızdı
Törene devlet yetkililerinden kimsenin katılmaması dikkat çekti.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Başkanı Ahmet Yılmaz, Edirne Valiliği ve belediyeden herhangi bir yetkilinin olmamasına dikkat çekerek, protokolde kimsenin olmayışı konusunda üzüntüsünü dile getirdi.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi tarafından düzenlenen tören Atatürk Anıtında gerçekleştirildi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Başkanı Ahmet Yılmaz Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal marşı ile devam etti

Törende konuşan yapan Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Başkanı Ahmet Yılmaz, Edirne Valiliği ve belediye yetkililerinin törende olmaması konusunda üzüntü duyduğunu ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 20 Temmuz 1974’te Kıbrıs’ta huzur ve güven ortamını sağlanması amacıyla Kıbrıs Barış Harekatını gerçekleştirdiğini belirten Yılmaz, "Barış harekatı ile mevcut son duruma son verilmiş, Kıbrıslı Türklere yönelik girişimlere dur denilmiştir. Zulümden kurtarılan Türkler, daha iyi şartlarda yaşamlarını sağladılar. Barış harekatının sonuçlarından birisi de Türk halkının uluslararası anlaşmalara bağlılığını ve kendi güvenliğini tehlikeye atacak girişimlere hiçbir zaman seyirci kalmayacağını dünyaya fiilen kanıtlamış olmasıdır. Şahsım ve arkadaşlarım adına barış harekatına katılıp, meselenin çözümünde bulunduğumuz için bahtiyarım. Şunu unutmayalım ki, manevi değerlerdeki çöküntüye göz yuman kahramanların değerini bilmeyen toplumlar, en öldürücü darbeyi, değerlerini koruması ve geliştirmesini bilen toplumlardan yerler” diye konuştu

Törene Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi üyeleri, CHP il Başkanı Oktay Bozkurt, CHP Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, CHP Gençlik Kolları Başkanı hali İnağ ve Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ahmet Yürük katıldı.


Kaynak: İHA