Bakan Kılıç, Şehit Aileleri ve Suriyelilerle İftar Yemeğinde Buluştu

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Adıyaman’da şehit ve gazi aileleri ile bazı Suriyeli mültecilerle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Bakan Kılıç, Şehit Aileleri ve Suriyelilerle İftar Yemeğinde Buluştu
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, gün içerisindeki ziyaret ve temaslarının ardından, şehit ve gazi aileleri ile Suriyeli bazı vatandaşlarla iftar yemeğinde bir araya geldi.

Açılış konuşmasını yapan Vali Mahmut Demirtaş, konuşmasında Adıyaman’ın huzur kenti olduğuna dikkat çekti.

Bakan Kılıç ise konuşmasında, farklılıkların zenginlik olduğunu vurgulayarak, ‘tek vatan, tek bayrak ve tek millet’ olgusunun ise tartışılamayacağını ifade etti.

Kılıç, şunları kaydetti:
“Ramazan’da sevgiyle kucaklaşmak lazım. Hayata yaklaşımı, inancı, duruşu ne olursa olsun, herkesi insan olması itibariyle sarıp sarmalamak lazım. İnsanoğlu yaratılmışların en hayırlısıdır. Hayat insanla anlamlı, hayatta kazandığımız her şey insan sayesinde değerlidir. Ortak değerlerimiz etrafında birbirimize kenetlenmemiz lazım. ‘Tek vatan, tek bayrak ve tek millet’ konusunda birbirimize kenetlendikten sonra diğer ufak tefek ayrılıkların hiç kimseye zararı olmaz. (Duvardaki bayrağı göstererek) Hepimizi etrafında toplayan, duvarlarımızda toplayan, şu bayraktır. O bayrağın gölgesine sığındıktan sonra hayata ister sağdan, ister soldan bakın; hayata ister aşağıdan ister yukarıdan bakın. Hayata istediğiniz pencereden bakın. Bütün farklılıkların sadece zenginlik vesilesi olduğunu göreceksiniz. Hangimizin Türk, hangimizin Kürt olduğuna karar veren biz değiliz. Kimin ne olacağı, hangi anadan-babadan, hangi şehirde, hangi köyde doğacağını takdir eden bizi yaratan Rabbimizdir. Elimizde olmayan farklılıklardan dolayı birbirimize isyan etmemizin faydası yok. Bugün Türk olan Kürt, Kürt olan Türk olabilirdi. Yaratan hepimizi farklı yaratarak bir hikmeti ortaya çıkardığına göre bizim farklılıkları yok etmeye çalışmamız, yaradılıştaki o hikmete isyan olur. Bu şuurla birbirimizi kucaklamak, birbirimizi sarıp sarmalamak mecburiyetimiz.”
“Tek millet olmak için ne Türk’ün Türklüğünü inkar etmesine lüzum var, ne Kürt’ün Kürtlüğünü inkar etmesine lüzum var” diyen Kılıç, “Bizim gibi düşünmeyen, bizim gibi yaşamayana, farklılıklarıyla birlikte saygı göstermeye kendimizi alıştıralım. Eğer bunu başarabilirsek kolay lokma olmayız. Bunu başaramazsak bizi yutmak için içeriden ve dışarıdan sırada bekliyorlar. Fitne çıkarmak, milletimizi birbirine düşürmek için yapılanları görüyorsunuz. Düşman çok, hasımlık yapan çok” ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç’ın konuşmasının ardından kendisine, Anadolu Sakatlar Derneği Genel Başkanı Abidin Harputluoğlu tarafından plaket verilirken, Futbol İl Temsilcisi Sadık Keskin tarafından da çiçek takdim edildi.
Kaynak: İHA