Atso Heyetine, Expo 2016 Hakkında Bilgi Verildi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) bünyesinde oluşturulan Expo İzleme ve Teknik Komisyonu üyeleri ile bir araya gelen EXPO 2016 Genel Sekreteri Selami Gülay, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Atso Heyetine, Expo 2016 Hakkında Bilgi Verildi
ATSO Expo İzleme ve Teknik Komisyonu üyeleri, EXPO 2016 Antalya Ajansı’nı ziyaret etti. Komisyon üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Sekreter Selami Gülay, ülkelerin tanıtımları için en önemli organizasyonlardan birisinin EXPO olduğunu söyledi.

EXPO 2016 Antalya çalışmaları hakkında komisyon üyelerine bilgi veren Gülay, bu yıl alandaki çalışmalara ağırlık verildiğini söyledi.

Gülay, “EXPO 2016 Antalya alanının da içinde bulunduğu bölge taşkın riski taşıyor. Bunun için öncelikle bu riskin ortadan kaldırılması gerekiyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından alana yapılacak drenaj ve sedde çalışmasına başlandı. DSİ tarafından yapılacak, Aksu ve Tehnelli Çayı Islah Çalışmasına da, Expo alanı çevresinde başladı.

Yılsonuna kadar drenaj ve sedde çalışmasını bitirip, alana ağaç dikmeye başlayacağız” dedi.

Bu yıl altyapı çalışmalarına ağırlık verildiğini belirten Gülay, “Tanıtımın kampanyası henüz başlanmadı. Yine de, yurtiçi ve yurtdışındaki tüm etkinliklere katılarak, halkın algısını yukarı çekmeye çalışıyoruz. Antalya’daki tüm organizasyonlara arkadaşlarımız giderek, yapılan çalışmaları ve EXPO’yu anlatıyor” diye konuştu.

Gülay, ülke davetleri konusunda ise çalışmaların devam ettiğini, yılsonuna kadar ülke davetlerinin yapılacağını ifade etti.

Gülay, “EXPO 2016 Antalya’ya 100 ülke ve 30 uluslararası kuruluşun katılmasını ve 8 milyon dolayında ziyaretçi gelmesini hedefliyoruz. Bir ülke projesi olan EXPO 2016 Antalya’ya, herkesin gönül vermesi ve destek olması gerekir. Kapımız herkese açık. Her türlü projeye, öneriye açığız” şeklinde konuştu.

ATSO EXPO İzleme ve Teknik Komisyon Başkanı Ziya Özden Tezgel, kendilerini bilgilendirdiği için Genel Sekreter Gülay’a teşekkür etti. Tezgel, EXPO 2016 Antalya’nın başarılı bir şekilde gerçekleşmesi için komisyon olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Kaynak: İHA