Tokat'a Yapılması Planlanan Açık Cezaevi

TOKAT - AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Erbaa'ya yapılması düşünülen açık ceza evinin Ordu'ya taşınmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

Aslan, kaldığı otelin lobisinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tokat Barosu Başkanı Faruk Bostancı'nın, Erbaa'ya yapılması planlanan açık ceza evinin Ordu'nun Akkuş ilçesine kaydırılmak istenmesiyle ilgili basında açıklamalarını hatırlatan bir gazetecinin değerlendirmesini sorması üzerine Aslan, Erbaa'da Tekel'e ait işletmenin özelleştirilmesinin ardından 80 dönümlük bir deponun kaldığını belirterek, Adalet Bakanlığının bu alanı Özelleştirme İdaresi Başkanlığından açık ceza evi ihtiyacını karşılamak üzere talep ettiğini anımsattı.

Adalet Bakanlığından bir buçuk ay önce bir ekibin bu konuda inceleme yapmak üzere geldiğini kaydeden Aslan, bakanlık yetkilileriyle görüştüğünde açık cezaevinden vazgeçildiğine yönelik herhangi bir çalışmanın olmadığını öğrendiğini ifade etti.

Erbaa'ya inceleme yapmak üzere gelen ekibin buradan Ordu'ya gittiğini belirten Aslan, "Doğal olarak orada da açık cezaeviyle ilgili çalışma yapmışlar. Gelen ekipteki iki arkadaşın Ordulu olması dolayısıyla sanki bizim Erbaa'da yapılacak olan cezaevinden vazgeçilerek bu cezaevinin Ordu Akkuş'a kaydırılacağı yönünde bir kanaat oluşmuş. Böyle bir durum yok" dedi.

Çalışmadan ve projeden vazgeçilmediğine vurgu yapan Aslan, şöyle devam etti:

"Sadece beton zeminin ve zemin üzerindeki binaların yıkılarak oranın toprak alana dönüştürülüp, tarım açık cezaevi olarak devam etmesi noktasında Adalet Bakanlığında oluşan kesin bir karar var. Şuanda mevcut binaların ne yapılacağıyla ilgili bir çalışma yapacaklar. Ona karar verdikten sonra da bu yılın sonuna kalmadan orada açık cezaevi kurulması çalışmasına başlanacak. Herhangi bir sorun yok. Tokat'a yapılacak olan Bölge Açık Cezaevi'nin Ordu'ya taşınması gibi bir şey söz konusu değil."

Kaynak: AA