Dives Başkanı Kesici, Din Görevlilerinin Mağdur Edildiğini Savundu

Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası (DİVES) Adıyaman İl Temsilcisi Nurettin Kesici, Ramazan ayındaki mukabeleleri hafız adaylarının okuması gerektiğini söyledi.

Dives Başkanı Kesici, Din Görevlilerinin Mağdur Edildiğini Savundu
DİVES Temsilcisi Nurettin Kesici, yatılı kuran kurslarında hafızlık eğitimi gören hafız adaylarının her yıl Ramazan ayı boyunca düzenli olarak, camilerde yapılan mukabelelere katıldıklarını, fakat müftülüğün bu uygulamayı kaldırdığını söyledi.

Nurettin Kesici, uygulamanın kaldırılmasıyla birlikte camilerdeki din görevlilerine haksızlık yapıldığını belirterek, şunları söyledi:
“Bu mukabelelere gelen hafız adaylarının deneyim kazanması, heyecanlarını yenmesi, cami ve cemaat ortamına katılarak tecrübe kazanmaları ve hafızlık eğitiminin pekiştirilmesi gibi öğrencilere birçok olumlu katkısı olan bu uygulama müftülük tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden son verilmiştir.

Müftülük tarafından son verilen bu uygulamayla beraber imam ve müezzinlerinin Ramazan ayı boyunca sabah namazında mukabele okumaları, çocuklara kuran dersi vermeleri, havaların aşırı sıcak olması ve oruçlu olmalarından dolayı öğle namazından sonra tekrar mukabele okumaları imam ve müezzinler üzerinde büyük ve haksız bir iş yüküne dönüşmekte olduğunu düşünüyoruz. Cemaat ve cami görevlileri tarafından Müftülükçe yapılan bu uygulamanın haksız bir uygulama ve mağduriyet oluşturduğu ifade edilmiştir. Biz bu mağduriyetin ortadan kalkması ve mukabelelere tekrar hafız adaylarının katılmasını diliyoruz.”
Kaynak: İHA