Soma'ye Yeni Santral Yatırımı

MANİSA - Soma'da bir firmanın kuracağı 500 megavatlık yeni termik santralle 3 bin kişiye istihdram sağlanacağı belirtildi.

Soma Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan toplantıya Kırkağaç Kaymakamı Soma Kaymakam Vekili Ali Sırmalı, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene'nin yanı sıra ilçedeki kurum ve kuruluşlardan temsilciler katıldı.

Toplantıda, ZEKA Planlama Uzmanı Birim Başkanı İskender Leblebici ve uzman Hakan Oltan Zafer, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Soma Kaymakam Vekili Ali Sırmalı ise yaptığı konuşmada Soma'nın enerji kenti olduğunu belirterek yeni termik santralin faaliyete geçmesi ile maden ve enerji konusunda önemli gelişmelerin olacağını vurguladı.

Sırmalı, şunları söyledi:

"Çandarlı limanının yapılması ve İzmir-İstanbul otoyolu projeleri Soma'yı olumlu yönde etkileyecektir. Bu da 3-4 yıl içinde tamamlanır. Organize Sanayi Bölgesi yapımı ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Bölgesel Isıtma Sistemi ile ilgili Soma'nın ısıtılması gündemde. Adliye Sarayı yapımı önümüzdeki yıl başlayacak. Soma'da çevre yolu yapımı devam ediyor. Manisa'nın 4. büyük ilçesi olan Soma'nın bu yatırımlarla önümüzdeki yıllarda adından söz ettirecek bir ilçe haline geleceğine inanıyorum."

Belediye Başkanı Hasan Ergene ise bir firmanın 500 megavatlık yeni bir termik santral yapacağını, 3 bin kişiye de istihdam sağlanacağını söyledi.

Başkan Ergene, "Yatırım hayata geçerse Soma'nın en yakın sıçrama noktası budur. Soma'da nüfus artışı termik santralin devreye girmesi ile orantılıdır. Madencilik emek yoğunluğu olan bir sektördür. İstihdamın artış nedeni termik santralin elektrik üretimidir. Mevcut santralde uzun yıllardır yatırım olmadığı için biraz sendeleme yaşandı. Bu sene sıkıntısını yaşıyoruz. Bu da ELİ'nin kömür üretimini azalttı. 10 milyon tonlardan 4 milyon tonlara düşürdü. Soma'nın büyümesi enerji üretimine bağlıdır" dedi.

Kaynak: AA