Kitap Dağıtarak Anne ve Anne Adaylarını Bilgilendiriyorlar

TOKAT - Sulusaray Kaymakamlığınca, ilçedeki anne ve anne adaylarına "Anne ve Bebeğin Bakımı" ile "Çocuk Terbiyesinde Doğru Bilinen Yanlışlar" isimli kitaplar törenle dağıtıldı.

Kaymakam Yaşar Kemal Yılmaz, Sulusaray Hastanesi bahçesinde düzenlenen törende, ilçeye bağlı köylerde de aile hekimlerinin, anne ve anne adaylarını evlerinde ziyaret ederek kitap dağıttıklarını söyledi.

Genç kızların zamanın büyük kısmını eğitimle geçirdiğini belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Annelerinin yanında hamilelik ve çocuk bakımı konusunda yeterince bilgilenme imkanları olmuyor. Geniş aile yapısından çekirdek aile yapısına geçtiğimiz zaman genç annelerin bebek bakımı konusunda eskiden olduğu gibi kayınvalidelerinden ve annelerinden yardım almaları pek mümkün değil. Bu konuda çocuklarını yetişirken eksik bilgilerle, belki bazen yanlış bilgilerle sağdan soldan duydukları yanlışlıklarla çocuklarının eğitimlerinden yanlış yapmaları ve bebek bakımında hatalara düşmelerine sebep olabiliyor. Annelerin bebeklerini bilinçli yetiştirebilmeleri için karşılaştıkları her sorun karşısında nasıl hareket etmeleri konusunda görsel olarak görebilecekleri ve bilgilenecekleri eserleri dağıtıyoruz. 750 anne ve anne adayına bu kitapları dağıtacağız."

3 çocuk annesi Birsel Der ise "Çok güzel bir uygulama. Yeni anneler var. Bilgisi az olanlar var. Bu kitapları okuyarak bilgi sahibi olacaklar" dedi.

Dilek Der de "Dağıtılan kitaplardan dolayı çok memnunuz. Bizi bilgilendiriyor. 3 çocuk annesiyim. Bilgim yoktu bazı konularda. Çok iyi oldu" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA