Engellilerden Organik Meyve ve Sebze Üretimi

ANTALYA - Özel Büyükşehir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören öğrenciler, "Gökkuşağı Serası" projesi kapsamında meyve ve sebze üretimi yaptı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya Engelli Bireyler Derneğinin hazırladığı ve İŞKUR tarafından kabul edilen proje kapsamında Antalya Özel Büyükşehir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören zihinsel ve fiziksel engelli öğrenciler, oluşturulan seralarda meyve ve ve sebze üretiyor.

Proje ile zihinsel ve fiziksel engelli işsizlerin toplum yaşamına tam katılımlarının sağlanması ve yaşam standartlarının yükseltilmesini amaçlıyor. Uzman personel gözetiminde ve mesleğinde usta elemanların desteğiyle eğitim alan engelli kursiyerler, eğitimleri sırasında ilgili sektörlerde faaliyet gösteren özel ve kamu sektöründeki işletmelerde staj imkanı bulacak.

5 ay sürecek kurs sonunda yeteneklerine, tecrübelerine ve öğrenme hızlarına bağlı olarak meslek eğitimi başarıyla sonuçlandıran kursiyerler, süs bitkileri seraları, peyzaj büroları, fidanlıklar, park bahçelermüdürlükleri, otel, fabrika, tatil köyü gibi yerlerde işe yerleştirilecek.

Çıplaklı'da bulunan merkezde açılan bahçıvanlık mesleki edindirme kursuna katılan 10 engelli, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Akaydın'ı ziyaret ederek, yetiştirdikleri organik ürünleri tanıttı.

Akaydın, göreve geldiği tarihten itibaren engellilere yönelik sosyal projelere her fırsatta öncelik verdiğini belirterek, "Gençlerimizin yüzündeki bu mutluluğu, bizlere adanmış en büyük hediye olarak görüyorum. Zihinsel ve fiziksel engelli bireylerin toplum yaşamına katılımlarını sağlamak adına örnek bir proje. Engellilerin adım adım çalışma hayatıyla bütünleşmeleri gerçekten gurur verici. Projede emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: AA