Berlin’den Bergama’ya Uzanan Fotoğraf Sergisi

İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Çandarlı beldesinde fotoğraf sanatçısı Taylan Dizbay’ın Berlin’den Bergama’ya hayat yolculuğunu anlatan fotoğraf sergisi açıldı.

Berlin’den Bergama’ya Uzanan Fotoğraf Sergisi
1978 – 1994 yılları arasında çekilen fotoğraflardan oluşan sergide; Berlin’den ve Bergama’dan şehir ve insan manzaraları yer alıyor.

Fotoğrafçılığa başlama tarihinin Berlin’e işçi olarak gittiği günlere rastladığını belirten Dizbay, “Berlin’de fotoğrafçılığa amatörce başladım. Açılan kurslar vardı. Gittim, orada siyah beyaz fotoğraf nasıl basılır, nasıl fotoğraf çekilir onu öğrendim. Orada fotoğrafın nasıl basıldığını, filmin nasıl yıkandığını kendimiz yaparak öğrendik” dedi.

Sergide yer alan fotoğrafların çekilmesinden basılmasına kadar her işi kendisinin yaptığını söyleyen Dizbay, konuşmasına şöyle devam etti: “Benim bu sergimin konusu geçmiş yaşantımdan bazı şeyler vermek. Mesela Berlin’deyken orada baya bir uzun süre yaklaşık 25 yıl geçirdim. Oradaki bazı güzel görsel yerlerden alıntılar, oradaki çocuklardan, oradaki halkın, kadınların yaşantılarını anlatan örnekler yer alıyor sergide. Türkiye’de döndükten sonra Bergama’dan yani doğup büyüdüğüm şehirden bazı kareler, görüntüler aldım. Onları da böyle halkımızın görmesi için sergiledim” dedi.

Çandarlı Belediyesi’nin restore ettiği Tarihi Zeytinyağı Fabrikası’nda açılışı yapılan sergi, 15 – 21 Temmuz tarihleri arasında vatandaşların ziyaretine açık olacak.
Kaynak: İHA