Atatürk, 79 Yıl Sonra Yine Kızılcahamam'da

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kızılcahamam'a gelişinin 79. yılı coşkuyla kutlandı.

Atatürk, 79 Yıl Sonra Yine Kızılcahamam'da
Kızılcahamam Belediyesi, bundan 79 yıl önce Kızılcahamam'ı ziyaret eden Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ilçeye gelişinin yıldönümünü coşkuyla kutladı. Etkinlikler kapsamında Atatürk'ün Kızılcahamam'a gelişi bir tiyatro gösterisi ile canlandırıldı.

Atatürk'ü Kızılcahamam Kaymakamı Mustafa Çit, Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal ile Kızılcahamam Belediyesi Yabanabad seğmenleri karşıladı. Kızılcahamam Büyük Kaplıca önünde Atatürk'e bir oyun sergileyen seğmenler daha sonra Atatürk ile beraber Soğuksu Milli Parkı'na çıktı. Soğuksu Milli Parkı'nda Atatürk'ün "Altın Su" adını verdiği yerde bir süre dinlenildi. Ardından Atatürk'ün dinlendiği çam ağacının bulunduğu bölgeye gidilerek seğmenlerin gösterileri ile program devam etti.

Belediye Başkanı Ünal Atatürk'e temsili olarak Soğuksu Milli Parkı'nın tapusunu hediye etti. Ünal, Atatürk'ün 1934 yılında Kızılcahamam'ı keşfettiğini, buranın Türkiye'nin 'Termal Cenneti' olması gerektiği üzerine bir çok söz söylediğini belirtti.

Onun fikirlerini hayata geçirmekten başka bir şeyin ellerinden gelmediğini anlatan Başkan Ünal, onun çizmiş olduğu yolda Kızılcahamam'ı ilerleteceklerini ifade etti.

Atatürk'ü canlandıran Kızılcahamam Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sami Serttek, Atatürk'e benzer olmanın çok güzel bir duygu olduğunu ve böyle bir rolü canlandırmanın gurur verici olduğunu dile getirdi

Kaynak: İHA