Rus kanalın o iddiasına jet yalanlama

Rusya'nın resmi kanalı Russia Today İsrail'in 5 Temmuz'da yaptığı saldırıda Türk üssünü kullandığı iddiası Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından yalanlandı.

Rus kanalın o iddiasına jet yalanlama
Rusya'nın İngilizce yayın yapan resmi televizyon kanalı Russia Today'e (RT) konuşan "güvenilir" bir kaynak, İsrail'in Suriye'yi vurmak için Türkiye'ye ait bir üssü kullandığını öne sürdü. Haberde İsrail'in 5 Temmuz'da Suriye'nin Lazkiye şehrinde bulunan askeri üsse düzenlediği hava saldırısını bir Türk üssünü kullanarak gerçekleştirdiği iddia edildi.

Russia Today, saldırının, Rusya'nın Suriye'deki Tartus askeri üssüne 80 kilometre mesafede meydana geldiğini ileri sürdü ve İsrail ile Türkiye'nin bu konuda açıklama yapmaktan kaçındığını belirtti.

Bu iddia Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından yalanlandı. Davutoğlu: "Bu, hiçbir karşılığı olmayan, tamamıyla yalan, hiçbir gerçek payı olmayan bir haberdir. Türkiye'nin İsrail ile herhangi bir askeri operasyonun parçası olması söz konusu değildir" dedi.


NTV canlı yayınında Oğuz Haksever'in sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Bu haber çıkartılarak Türkiye ile Mısır arasında fitne çıkarma çabası var. Hiç karşılığı olmayan bir haber. Ama bir yayın organı ki bunların sicili bellidir, benzer haberleri yayan üçüncü bir yayın organı. Bunlar hep manipülatif haberler. Türkiye'nin İsrail'le işbirliği yaptığı iddia edilerek Ortadoğu politikasını itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar" diye sözlerine ekledi.