Onbir Ülkeden 23 Genç İzmir'de Buluştu

Uluslararası dostluk ve barışın geliştirilmesine katkı sağlayabilmek için her yıl gençler arası değişim programı uygulayan 118 R Yönetim Çevresi, 2013’te 11 ülkeden 23 genci İzmir’de buluşturdu.

Onbir Ülkeden 23 Genç İzmir'de Buluştu
Birbirlerini hiç tanımadan İzmir’de yaşıtlarının evlerinde konuk edilen gençler, daha sonra hep birlikte kampa katılacak.
2012-1013 dönemi Genel Yönetmeni Canan Banu Dündar’ın başkanlığında Gençler Arası Değişim Programı Komite Başkanı Nazan Bayraktar önderliğinde konuk öğrenciler ile onları evlerinde ağırlayan İzmirli gençler kahvaltıda buluştu. İtalya, İsveç, Norveç, Hollanda, Danimarka, Meksika, Finlandiya, Hindistan, Estonya, Çek Cumhuriyeti ve Tayland’dan ‘tan İzmir’e gelen öğrenciler, 12 gün boyunca yaşadıklarını anlatırken oldukça duygulandılar. İzmir’i ve Türkiye’yi ilk kez gördüklerini belirten öğrenciler “Türk insanı çok cana yakın. Yardım istediğimiz her kişi bizimle çok yakından ilgilendi. Evlerinde kaldığımız aileler adeta ikinci ailemiz oldu. Türk yemeklerini, dostluğunu, sevgiyi burada yaşayarak öğrendik. Atatürk’ü burada tanıdık. Türkiye’yi ve burada edindiğimiz dostlarımızı asla unutmayacağız. “dedi.

Uluslararası Lions ailesinin sürdürdüğü bir program olarak dünyanın farklı ülkelerindeki gençleri buluşturduklarını belirten Genel Yönetmen Canan Banu Dündar, “Bu buluşmalarda sevgi, dostluk ve barış işlenmektedir. Önderimiz Atatürk’ün bizlere öğrettiği “Yurtta barış, dünyada barış" ilkesini gençlere aşılamaya çalışıyoruz. Bu dostlukların büyüyerek sürmesini diliyorum. “dedi.

Gençler arası Değişim Komite Başkanı Nazan Bayraktar da konuşmasında İzmir’de yaşananları unutmamalarını isteyerek “Farklı kültürler bir araya gelip ne kadar çabuk kaynaşabildiğini görüyoruz. Bu gençlik her zaman barışı ve dostluğu önemsiyor. Bizler de onlara yardımcı oluyoruz." dedi.

Agora Lions Kulübü’nün evsahipliğinde düzenlenen kahvaltılı buluşmada yabancı öğrencilere evlerini açan velilere teşekkür belgesi verildi.

Gençler 12 gün süren evlerdeki programdan sonra 10 gün de Kuşadası, Çeşme ve Manisa’da hep bir arada kamp yapacak.
Kaynak: İHA