Vali Demirtaş, Çadırkentte Suriyelilerle İftar Yaptı

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, yaklaşık 11 ay önce Adıyaman’a gelerek çadırkentte yaşayan Suriyeli sığınmacılarla iftarda bir araya geldi.

Vali Demirtaş, Çadırkentte Suriyelilerle İftar Yaptı
Vali Mahmut Demirtaş beraberinde Vali Yardımcısı Murat Süzen, Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Ertuğrul Altuğ ile Suriyeli sığınmacılarla iftar yaptı. Ezanın okunması ve Suriyeli bir sığınmacı tarafından okunan duanın ardından hurma ile iftar açıldı.

Çadırkentte kalan Suriyeli sığınmacılara misafir olan Vali Mahmut Demirtaş, 10 bin Suriyeli sığınmacının Ramazan ayını tebrik ederek, “Bu Ramazan ayının sizler için sıkıntılı geçtiğinin farkındayız. Çünkü memleketinizden ve topraklarınızdan uzaktasınız. Sizler Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin misafirisiniz. Bizler de bu akşam burada sizlerin misafiriyiz. Hem varsa problemlerinizi dinlemek hem de bu mübarek Ramazan ayının manevi atmosferinde iftarı sizlerle geçirmek için geldik. Acıları paylaşmak, sizin üzüntünüzün bizim üzüntümüz olduğunu ifade etmek için bizzat sizlerle beraber olabilmek için buradayız. Çünkü biz aynı dinin mensuplarıyız. Adıyamanlı hemşehrilerimizle birlikte sizlere gönlümüzü ve yüreğimizi açtık. İnşallah bu Ramazan ayı, Suriye’de yaşanan kaos ve gözyaşının bitmesine vesile olur. Ramazan ayının Temmuz sıcağında Suriyeli kardeşlerimizin rahatı için her çadıra birer buzdolabı dağıtacağız” dedi.

Suriyeli sığınmacılar ise kendilerine her türlü imkanı sağlayan Türkiye Cumhuriyeti Devletine teşekkür ederek, Vali Mahmut Demirtaş ve beraberindeki yetkililerin Ramazan ayının manevi atmosferinde kendilerinin yalnız bırakılmamasından dolayı şükranlarını sundular.
İftar sonrası Vali Mahmut Demirtaş, Suriyeli sığınmacıların sorun ve sıkıntılarını dinledi. Demirtaş, Suriyeli bir sığınmacı tarafından kendisine hediye edilen tespihi kabul etti.
Kaynak: İHA