17. Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri

Ardahan'ın Damal ilçesindeki Karadağlar'ın eteğine yansıyan Atatürk silüeti, havanın yağışlı olması nedeniyle bu yıl izlenemedi.

Damal Kaymakamlığı ve belediye tarafından Çaybaşı Mahallesi'nde, Vali Seyfettin Azizoğlu, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Ögüt, Damal Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin ile yerli ve yabancı çok sayıda davetlinin katılımıyla "17. Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri" düzenlendi.

Belediye Başkanı Gülcemal Fidan, burada yaptığı konuşmada, Atatürk'ün silüetini izlemek için çok sayıda yerli ve yabancı turistin Damal'a geldiğini söyledi.

Şenliklere katılımın her yıl giderek arttığını anımsatan Fidan, "Büyük Önder Atatürk'ün silüetini herkese izletmek için düzenlediğimiz bu şenliğe halkımız sahip çıktığı için mutlu ve gururluyuz. Amacımız bu doğa olayını tüm dünyaya tanıtmaktır" şeklinde konuştu.

Etkinlikler kapsamında Damal halk oyunları ekibi ile Ankara Çankaya Belediyesi Hoytur halk dansları topluluğu gösterileri sundu.

Sanatçı Kıraç'ın da konser verdiği şenliğe katılanlar daha sonra Atatürk'ün silüetini izlemek için ilçeye bağlı Ata Mahallesi'ndeki seyir alanına geçti.

Fakat, Karadağlar'ın eteklerinde 17:55 ile 18:10 saatleri arasında izlenmesi planlanan Atatürk silüeti, hava muhalefeti nedeniyle görülmedi.

Kaynak: AA