Sokak Hayvanları İçin Suluk

Kuşadası Belediyesi tarafından, artan hava sıcaklıklarından dolayı sokak hayvanlarının susuz kalmaması için şehrin belirli noktalarına otomatik suluklar yerleştirilmeye başlandı.

Sokak Hayvanları İçin Suluk
İlk etapta 20 adet olarak planlanan sulukların sayısı ihtiyaca göre arttırılacak.
Sulukların montajına başlandığını açıklayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, özelikle süs havuzları ve göletlerdeki suların kimyasal maddeler içerdiği için sokak hayvanlarının sağlığı açısından sakıncalı olduğunu belirterek, gerektiğinde sulukların sayısının artırılacağını, ilçede daha çok sokak ve mahalleye konulacağını söyledi.

Havaların ısınmasıyla sokak hayvanlarının su ihtiyacının karşılanması için hayvan severlerle böyle bir proje geliştirdiklerini belirten Başkan Altungün, “Belirlediğimiz noktalara bu sulukları yerleştiriyoruz. Otomatik çalışan sistemle sokak hayvanları haznedeki suyu içtikten sonra hazne yeniden suyla doluyor. Otomatik sulukta sistem suyu şehir suyundan alıyor. Sıcak yaz günlerinde sokak hayvanlarının su ihtiyacı bu şekilde karşılanacak. İnsanlara olduğu gibi hayvanlara da duyarlı olunmalı. Belediye olarak yaptığımız bu çalışmaya halkımızın da duyarlılık göstermesini, en azından yerleştirdiğimiz bu suluklara sahip çıkarak zarar vermemelerini, zarar verenlere de sorumluluk bilincini taşıyan vatandaşın yapması gerektiği şekilde davranışlar göstermelerini dilerim. Bu sorumluluğu taşıyan tüm vatandaşlara da teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA