"torba Teklif"in Genel Kurul'da Kabul Edilmesi

AFYONKARAHİSAR - Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Torba Teklif'in Genel Kurul'da kabul edilmesinin Türkiye'deki 40 bine yakın şehit ailesi ve gaziyi ilgilendirdiğini bildirdi.

Kumartaşlı, düzenlediği basın toplantısında, TBMM'de kendilerini ilgilendiren bazı kanun maddelerinde birtakım değişiklilkler yapıldığını ve bunların kanunlaştığını anımsattı.

Yapılan değişikliklerin 39-40 bin şehit ailesi ve gaziyi ilgilendirdiğini ifade eden Kumartaşlı, şöyle konuştu:

"Kamuoyunda geçen yıl yaşadığımız mühimmat deposu patlamasında şehit olan 25 şehidimize yeni birtakım hakların çıktığı yer alıyor. Ancak dün gece mecliste görüşülen konular sadece Afyonkarahisar'daki mühimmat deposu patlamasında şehit olan 25 askerimizi ilgilendirmiyor. Bu kanun maddeleri yaklaşık 39-40 bin şehit ailesi ve gaziyi ilgilendiriyor. Terörle mücadeleden dolayı şehit veya gazi olmuş olan şehit ailelerine 2 iş hakkı, gazilere 1 iş hakkı ve sıfır faiz konut kredisi verilmekteydi. Mühimmat deposu patlamasında şehit olan askerlerimize ve onlarla aynı kapsama giren trafik kazası, silah kazası gibi nedenlerden dolayı şehit olanların aileleri ile gaziler dün akşam çıkan kanunla, bu haklardan yararlanmaya başladı.

Yani terörle mücadele sonrasında şehit olanların aileleri ve gazilerin sahip olduğu haklardan diğer aileler de yararlanmaya başladı.

"

Basında "mühimmat deposu şehitlerimiz şehit sayıldı" şeklinde haberler yer aldığını kaydeden Kumartaşlı, "Mühimmat deposunda şehit olan şehitlerimiz, olayın olduğu günden itibaren zaten şehitti ama ailelerinin biraz daha farklı haklar alabilmeleri için birtakım çalışmalar yaptık. Onların yanısıra diğer harp ve vazife malüllerimizde birtakım haklara sahip oldular" diye konuştu.

Kaynak: AA