Gürün'de Sgk İrtibat Bürosu Hizmete Açıldı

SİVAS - Gürün ilçesinde Sosyal Güvenlik Kurumu irtibat bürosu hizmete açıldı.

Gürün Kaymakamı Ömer Kalaylı, Kültür Merkezinde tahsis edilen bölümde hizmet vermeye başlayan SGK irtibat bürosunun vatandaşlara önemli kolaylıklar sağlayacağını söyledi.

SGK irtibat bürosunun ilçeye hayırlı olmasını dileyen Kalaylı, "SGK'nın her türlü işlemleri burada yapılabilecek. Bağ-Kur, emekli sandığı ve sigorta hizmetleri ilçe dışına çıkılmaksızın Gürün'deki irtibat bürosunda hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulacak. İş yeri bildirgeleri tescili, güncelleme formu işlemleri ile tüm sağlık karnesi vize işlemleri yaptırılabilecek" dedi.

Kalaylı, SGK irtibat bürosunun ilçede açılmasını sağlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Gürün Belediye Başkanı Mehmet Aktaş'a teşekkür etti.

SGK Gürün İrtibat Büro Müdürü Murat Meti ise vatandaşların SGK'yla ilgili iş ve işlemleri için Sivas'a 140 kilometre yol gitmekten kurtardıklarını belirterek, "SGK hizmetini vatandaşın ayağına getirdik. Müdürlüğümüzün personel sayı Ağustos ayında artacak ve 4 kişiyle hizmetimize devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA