Gürcistan Başkansolosundan Gümüşhane Belediyesine Ziyaret

Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Paata Kalandze, Belediye Başkanı Mustafa Canlı’yı makamında ziyaret etti.

Gürcistan Başkansolosundan Gümüşhane Belediyesine Ziyaret
Başkan Canlı, göreve yeni başlayan Başkonsolos Paata Kalandze’ye hoş geldin mesajıyla birlikte başarılar diledi.
Gürcistan folklor ekiplerini Uluslar Arası Kuşburnu Pestil ve Köme festivalinde misafir ettiklerini belirten Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane halkının Gürcistan ekibini çok sevdiklerini söyledi.

Başkonsolos Paata Kalandze’ye yeni görevinde başarılar dileyen Başkan Canlı “Sayın Başkonsolosa hoş geldiniz diyorum. Yeni görevlerinde başarılar, sağlık ve mutluluklar diliyorum. Coğrafyamıza bakıldığı zaman ortak çok noktamız var. Halk oyunları ekiplerimizin oyunlarında da birçok ortak figür mevcut. Kısaca aynı bölgenin insanlarıyız. Bu ortak yönleri daha farklı alanlarda işbirliği yaparak artırmamız gerekir diye düşünüyorum” dedi.

Gümüşhane’nin küçük ama çok şirin bir şehir olarak tanıdığını dile getiren Başkonsolos Paata Kalandze, “Gümüşhane’yi çok sevdim. Öğrendiğim kadarıyla Gümüşhane binlerce yıllık köklü bir tarihe sahip. Gümüşhane’nin tarihi ve turistik değerlerini ülkemdeki insanlarında görmesi için elimizden geleni yapacağım. ” dedi.

Başkan Canlı Başkonsolos Paata Kalandze’ye Gümüşhane fotoğraflarından oluşan bir albüm hediye ederken Başkonsolos Paata Kalandze Başkan Canlı’ya bir el yapımı testi hediye etti.
Kaynak: İHA