Çankaya’nın İzci Kampı Çocukları Birleştirdi

Çankaya Belediyesi’nin çocukların doğa bilinci ile hareket edip yaşanabilir bir çevreyi birlikte kurmak için ilkini geçen sene düzenlediği ‘Doğaya Dokunuyorum’ projesine katılan çocuklar, kamp kurarak doğayla baş başa kalmanın keyfini yaşadılar.

Çankaya’nın İzci Kampı Çocukları Birleştirdi
Ankara’nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Çamlıdere beldesinde yer alan Çamkoru Tabiat Parkı’nda kurdukları çadırlarda doğada yaşamanın hazzını duyan çocuklar, eğitim-öğretim döneminin yorgunluğunu attılar.

Çankaya Belediyesi’nin sayıları 14’ü bulan Toplumsal Dayanışma Merkezi (TODAM)’ne başvuran yaşları 9 ila 12 arasında değişen yaklaşık 300 çocuğun gruplar halinde katıldığı kamplarda çocuklar, çeşitli etkinliklere katılarak keyifli anlar yaşadılar.

Çocukların birlikte hareket etme, el becerisini geliştirme, doğayla mücadele konusunda bilinçlenmesine olanak sağlayan kampta çocuklar; yemeklerini birlikte yiyerek dayanışmayı ve kamp ateşi etrafında şarkılar söyleyerek paylaşmayı öğreniyorlar.

Çankaya Belediyesi’nin Toplumsal Dayanışma Merkezlerindeki görevli eğitmenlerin gözetiminde tüm etkinliklerin ücretsiz olduğu projeye Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Ankara Temsilciliği, Türkiye İzcilik Federasyonu Ankara İzcilik İl Temsilciliği, Aktif Felsefe Gurubu, Sinemart, Oyun ve Tiyatro Kulübü (OYTAT) ile Delta Bisiklet kuruluşları da aktif olarak çocuklara eğitim vererek gönüllü destek oluyorlar.

Çankaya Belediyesi’nin Yeni Toplumcu Belediyecilik anlayışının gereği olan toplumcu belediyecilik uygulamasının en güzel örneklerini kampta yaşayan çocuklar, ekonomik ve kültürel farklılıklara rağmen bir arada yaşayabilmenin mutluluğunu tadıyorlar.

Çankaya bölgesinde ekonomik bakımdan mağdur bırakılmış bölgelerden Bademlidereli Seyfi Dağaşan ile ekonomik ve kültürel bakımdan daha ileri seviyede bulunan Oranlı Tuna İrken’i aynı kampta buluşturan Çankaya Belediyesi istenildiğinde çocuklar arasındaki uçurumun kapanabileceğini gözler önüne seriyor.
Kaynak: İHA