AK Partili Metiner'den dikkat çeken açıklama

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, terör örgütü PKK'nın lider kadrosunda gerçekleştirilen değişikliği yorumladı.

AK Partili Metiner'den dikkat çeken açıklama
A Haber'de yayınlanan Satır Arası adlı programa canlı yayında telefonla bağlanan AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, PKK'nın lider kadrosunda yapılan değişikliği değerlendirdi.

Murat Karayılan'ın PKK'nın silahlı kanadı HPG'nin başına getirilmesinin çok önemli bir sigorta olduğunu söyleyen Mehmet Metiner, son yaşananların 'Öcalan'ın gücünü bir kez daha göstermesi bakımından, tarihi bir önemde değişiklik olduğu kanaatindeyim' dedi.

TALİMAT ÖCALAN'DAN GELDİ

Kendisi için bu yeniliğin sürpriz olmadığını ifade eden Mehmet Metiner, 20 gün önce Öcalan'ın bir talimatı olduğunu söyledi.

PKK içinde yapılan bu revizyonun çözüm sürecine bir zarar vereceği kanaatinde olmadığını söyleyen Metiner, 'Buradaki esas okunması gereken durum şu; Öcalan dört duvar arasında yaşıyor olsa da örgütüne her konuda hakim olduğunu göstermiş oldu. Oradan birşey söylüyor örgüt kendini sil baştan düzenliyor. Bu söylemsel düzeyde de böyle, örgütsel düzeyde de böyle. Dışarıdaki bir kısım ülkelerin örgütüne müdahaleye izin vermemesini sağlamak açısından ilginç bir durum' dedi.

KARAYILAN ÖNEMLİ BİR SİGORTADIR

'Çözüm sürecine ilişkin Öcalan üzerinden yürütülecek olan görüşmeler başarıya ulaşabilir' diyen Metiner 'Cemil Bayık'ın İran'la olan yakınlığı biliniyor zaten. Zaman zaman başkanlık konseyi içerisinde bir kısım isimler bir kısım ülkelerle hep irtibatlandırılmıştır ama bunun fazla önemi yok. Esas burada önemli olan HPG'nin başına bu süreçte süreci sabote edebilecek silahlı unsurların başına Öcalan'ın her anlamda güvendiği yani İmralı'nın bir dediğini iki etmeyecek olan Murat Karayılan'ın getirilmesidir. Bence bu geri çekilme süreci ve sonrasında da çok önemli bir sigortadır. Çözüm süreciyle bağlantılı bu yaşananların Öcalan'ın gücünü bir kez daha göstermesi bakımından tarihi bir önemde değişiklik olduğu kanaatindeyim. Süreç bozulursa Cemil Bayık gibi Murat Karayılan da diğerleri de şahin rolünü oynarlar. Yani süreç bozulduğunda herkes şahinleşiyor, süreç devam ettiğinde herkes güvercin' şeklinde konuştu.

Lider kadrosunda gerçekleştirilen değişikliğin çözüm süreci açısından tehlikeli bir süreç olmadığını söyleyen AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, 'Örgüt Öcalan'ın kontrolünde. Öcalan da İmralı'da devletle görüşmeler yürütüyor. Çözüm sürecinin başarısı açısından bunun önemli bir olgu olduğunun kanaatindeyim' dedi.