Sütçüler Mahallesi'ndeki Tapu Sorunu

ANTALYA - Kepez ilçesine bağlı Sütçüler Mahallesi'ndeki bir grup vatandaş, tapu sorununun giderilmesi konusunda belediye tarafından belirlenen fiyatlara yüksek olduğu gerekçesiyle tepki gösterdi.

Mahalle sakinleri adına konuşan Rıfat Parlakkaya, 1997 yılından bu yana tapu sorunu yaşadıklarını söyledi.

Kepez Belediyesinde her dönem yönetime gelen kişilerin tapu sorununun çözümü konusunda çalışma yaptığını ancak hala tapularına sahip olamadıklarını ifade eden Parlakkaya, konutların ya da alanların satış fiyatları konusunda adaletsizlik yaşandığını ileri sürdü.

27151 adada 6 mahalle sakininin yaşadığını ve bu kişilere konutların satışı için metrekaresine 250 lira bedel sunulduğunu anlatan Parlakkaya, 27152 adada konutu bulunan insanlara ise metrekaresi 40 lira bedel üzerinden satış yapıldığını öne sürdü. Ortada bir adaletsizliğin olduğunu savunan Parlakkaya, "Burada benim de tapum yok, hemen yanımdaki komşumun da tapusu yok. Aynı sorunları yaşıyoruz ama ben konutum için metrekaresi 250 lira öderken, komşum metrekaresine 40 lira ödeme yapıyor. Bu çelişen bir durum. Ortada bir haksızlık var. Mahalle aynı mahalle, manzara aynı manzara. Ama bedeller farklı. Anlamış değiliz" dedi.

Mahalle içinde sadece 6 mahalle sakinine yüksek bedel öngörüldüğünü belirten Parlakkaya, sorunun giderilmesini istedi. Bunun için Kepez Belediyesi yönetimi ile de görüşme taleplerinin bulunduğunu belirten Parlakkaya, şu ana kadar olumlu bir yanıt alamadıklarını söyledi.

Mahalle sakinleri arasında bazı kişilerin daha önce de konutların satışı için belediyeye para ödediklerini ancak hala tapularını alamadıklarını dile getiren Parlakkaya, belediyelerde yönetimlerin değişmesiyle uygulamaların da değiştiğini ve bu nedenle mahalle sakinlerinin mağdur olduklarını kaydetti.

-Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Sağdur

Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Sağdur da mahalledeki gecekonduların tapu sorununun hak sahiplerine satış yöntemi ile çözüme kavuşturulmasının sağlandığını söyledi.

Konutlar arasındaki fiyat farklılığının yıllar arasındaki satıştan kaynaklandğını ifade eden Sağdur, "2008 yılında gerçekleştirilen satışlarda Encümen tarafından metrekare fiyatını 37,50 lira olarak belirlenmiştir. 27151 adadaki 6 kişiye konutların satışı ise 25 Nisan 2013 Encümen kararı ile metrekaresi 250 lira olarak belirlenmiştir" dedi.

2008 yılında satışı yapılan konutların tapularının hak sahiplerine dağıtıldığını belirten Sağdur, bu mahalle sakinlerine de ödemelerini yaptıkları takdirde tapularının teslim edileceğini belirtti.

Kaynak: AA