Aydın’da Akaryakıt Kaçakçılığına Geçit Yok

Aydın Valiliği Akaryakıt Kaçakçılığı İle Mücadele Komisyonu, Aydın’da akaryakıt kaçakçılığını önlemek için hem karada hem de denizde etkin mücadele kararı aldı.

Aydın’da Akaryakıt Kaçakçılığına Geçit Yok
Aydın’da akaryakıt kaçakçılığıyla mücadele için ‘Aydın Valiliği Akaryakıt Kaçakçılığı İle Mücadele Komisyonu’ Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım başkanlığında yaptığı toplantıda önlemleri görüştü.

Akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele konusunda oluşturulan “Aydın Valiliği Akaryakıt Kaçakçılığı İle Mücadele Komisyonu” Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım başkanlığında Aydın Cumhuriyet Savcısı İbrahim Gül’ün hazırladığı rapor doğrultusunda komisyon üyeleri İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Kuşadası Sahil Güvenlik Komutanlığı, Aydın Vergi Dairesi Başkanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Aydın Gümrük Müdürlüğü ve Ticaret İl Müdürlüğü temsilcilerinin katılımıyla 2013 yılı dönemsel toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Aydın Vergi Dairesi Başkanlığı Denetim Koordinasyon Müdürlüğü ve Kuşadası Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Toplantı sonunda değerlendirmelerde bulunan Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım, “Aydın ilimizde akaryakıt ve LPG Otogaz istasyonlarındaki sayaçların periyodik, ilk ve ani muayeneleri yapılmakta olup, önceki yapılan denetimler göz önünde bulundurularak şüpheli görülen akaryakıt istasyonlar devamlı olarak denetlenmektedir. 2013 yılı başında ilimizde Bilim, Sanayi ve Teknoloji bakanlığı tarafından organize edilen ve ilgili birimlerin katılımı ile çapraz denetim yapılmıştır. Denetim sonucunda; Ulusal Marker ölçümü uygun olmayan numuneler TUBİTAK’a gönderilmiştir. İlimiz genelinde akaryakıt taşıyan tankerlerin karayollarında denetimleri ve “Ulusal Marker” kontrolü devamlı olarak yapılmaktadır. Koordinasyon sağlanarak ve bir program dahilinde İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile Akaryakıt taşıyan tankerler karayollarında durdurularak ‘Ulusal Marker’ kontrolü yapılacaktır. Yakalanan kaçak akaryakıt ile ilgili gerekli adli ve idari işlemlerin yapıldığı belirtilerek akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele konusunda ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde ilimiz hudutları dahilinde hem karada hem denizde çalışmaların daha etkin bir şekilde sürdürülecektir” dedi.

Kaynak: İHA