Kozluk'ta 3 Kişinin Öldüğü Petrol Sahasına Silahlı Saldırı Olayı

BATMAN - Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, yaklaşık 1,5 yıl önce özel bir firmaya ait petrol arama sahasında 2 güvenlik personeli ve 1 işçinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırı olayıyla ilgili olarak 3'ü kadın 8 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, 23 Kasım 2011'de Kozluk ilçesine bağlı Bekirhan beldesi yakınlarında bulunan özel bir firmaya ait petrol arama sahasına yapılan ve 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırı ile ilgili yürütülen soruşturma, yeni bir boyut kazandı.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, olayla ilgili oldukları gerekçesiyle Yanıkkaya köyünden 3'ü kadın 8 kişi gözaltına alındı.

Yetkililer, daha önce bazı kişilerin ifadesi alındıktan serbest bırakıldığını belirterek, sürdürülen soruşturma ve teknik takip kapsamında şüpheli sıfatıyla 3'ü kadın 8 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Söz konusu kişilerin sorgularının devam ettiği öğrenildi.

-Olay

23 Kasım 2011'de Kozluk ilçesi Bekirhan beldesi yakınlarındaki özel bir firmaya ait petrol sahasına yapılan silahlı saldırıda firmanın özel güvenlik görevlisi Mücahit İçli ve Nimet Dalkılıç ile işçi Şerif Çolak hayatını kaybetmiş, Emrah İçli ise yaralanmıştı.

Kaynak: AA