Başkent Üniversitesi’nden Bağımsız Denetim Eğitimi

Başkent Üniversitesi tarafından Samsun ve çevre illerdeki yeminli mali müşavir ve serbest muhasebeci mali müşavirlere bağımsız denetim eğitimi verildi.

Başkent Üniversitesi’nden Bağımsız Denetim Eğitimi
Büyük Samsun Oteli’nde gerçekleştirilen eğitim, Başkent Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi Muhasebe ve Finansal Yönetim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nalan Akdoğan tarafından verildi.

Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun yürürlüğe girmesinin ardından ‘bağımsız denetim’ konusu muhasebeciler için yeni bir açılım niteliği kazandığını belirten Başkent Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi Muhasebe ve Finansal Yönetim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nalan Akdoğan, “Mevzuata göre bu konuda verilecek yetkilerin Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu’na akreditasyon sağlayabilen üniversiteler eliyle yürütülmesi gerekmektedir. Eğitime katılabilecek muhasebe meslek mensupları için de mesleklerinde en az 15 yıl deneyim şartı aranmaktadır. Samsun’daki meslektaşlarımız her zaman sevdiğimiz değer verdiğimiz arkadaşlarımızdır. Bu geçiş dönemi eğitimlerinde Samsun’da onlara katkı vermeyi kendimize bir görev addettik ve Başkent Üniversitesi olarak Samsun’da bu eğitimleri düzenlemeye koyulduk. Başkent Üniversitesi bu projede meslek mensuplarına katkı vermeyi, son gelişmelerden onları haberdar etmeyi sosyal sorumluluğun bir gereği olarak görmektedir” dedi.

Başkent Üniversitesi, Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu’ndan aldığı yetki ile birçok ilde eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Eğitim kapsamında Uluslararası Finansal Raporlama Standartları, Uluslararası Denetim Standartları, Bankacılık, Sigortacılık, Sermaye Piyasası Mevzuatı, Bireysel Emeklilik ve Finansal Yönetim gibi mesleki konular yer alıyor.

Çok sayıda muhasebe meslek mensubunun katıldığı eğitim cuma günü sona erecek. Yetki belgesi almaya hak kazanan meslek mensuplarına eğitimin sonunda mezuniyet töreni yapılacak.
Kaynak: İHA