Vali Erden Altın Madenini Gezdi

Vali Mehmet Ufuk Erden, Kışladağ Mevkiinde bulunan TÜPRAG altın madenini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Erden Altın Madenini Gezdi
TÜPRAG Metal Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Şirket Müdürü Mehmet Yılmaz ve Kışladağ Altın Madeni Kamu ve Halkla İlişkiler Müdürü Hakan Ünal tarafından karşılanan Vali Mehmet Ufuk Erden, eşi Yeşim Erden ve beraberindekiler ilk olarak Kışladağ Altın Madeni Kamu ve Halkla İlişkiler Müdürü Hakan Ünal tarafından verilen brifinge katıldılar. Vali Erden ve beraberindekiler, brifingin ardından altın dökümünü izlediler.

Vali Erden, altın madeninde gerçekleştirdiği incelemenin ardından yaptığı açıklamada, “Yer altı zenginliklerinin madenlerin işletilmesi, ülke ekonomisine katkı sağlaması açısından önemlidir. Ancak daha önemlisi, çıkarılması çeşitli usullerde gerçekleştirilen altın madeninin insana, diğer canlılara, toprak, su ve hava olmak üzere çevreye gerek kısa gerekse uzun vadede herhangi bir zarar vermeden işletilmesidir. Devletimizin ilgili birimleri madende düzenli kontrol ve denetim işlemlerini yürütmekte, haberli ve habersiz kontrollerle işletmenin mevzuat çerçevesinde çalışmasını takip etmektedir. Bununla birlikte, altın madeninin verimli bir şekilde işletilmesi, yerel ölçekte istihdam oluşturması, çeşitli sosyal sorumluluk projelerine ve ilimizin tanıtımına da katkı sağlaması Uşak için bir kazançtır” dedi.

Daha sonra açık ocak sahasında ve cevher işleme alanında incelmelerde bulunan Vali Mehmet Ufuk Erden, madende çalışanlarla yediği öğle yemeğinin ardından madenden ayrıldı.

Ziyareti sırasında Vali Mehmet Ufuk Erden ve eşi Yeşim Erden’e, İl Jandarma ve Garnizon komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak ve Eşme Kaymakamı Türker Çağatay Halim eşlik etti.
Kaynak: İHA