Nevşehir'de Din Görevlilerine Seminer Verildi

Nevşehir - Nevşehir Müftülüğü tarafından 2013 yılı yaz Kuran kursları öncesi, Nevşehir merkezinde görev yapan din görevlilerine seminer verildi.

Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcısı Celalettin Altunkaya ve yaklaşık 250 din görevlisi katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Öztürk, Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl, 'Haydi bu yaz Kuran'ı Gönlüne Yaz' ve 'Camiler Çocuk Açacak' temalarıyla düzenlenecek olan Yaz Kuran Kursuna, tüm çocukları ve gençleri beklediklerini söyledi.

Müftü Yardımcısı Altunkaya da Yaz Kuran Kursu eğitiminde bu yıl daha başarılı olacaklarına inandıklarını belirterek, bunun için spor müdürlükleriyle yaptıkları protokol gereği, yaz kurslarına gelen öğrencilerin spor tesislerinden de faydalanabileceğini ifade etti.

Açtıkları kursların çocukların yaz tatillerini daha verimli geçirmelerine katkı sağladığını belirten Altunkaya, "Yaz Kur'an Kursları, çocukların yaz tatillerinde boş vakitlerini verimli bir şekilde değerlendirmeleri ve sokakların olumsuzluklarından kurtulmaları için bir fırsattır. Keza, çocuklara cami merkezli bir kaynaşma ortamı oluşturarak, yeni dostlukların, arkadaşlıkların kurulmasına vesile olacaktır" dedi.

Din görevlilerine de seslenen Altunkaya, her şeyden önce bütün olaylara çocuk gözü ile bakmayı öğrenmelerini isteyerek, onların gelişim çağlarını ve bu çağların özelliklerini, psikolojisini iyi bilmeleri gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA